Γιώργος Βενετσάνος: Πόσο πιο χαμηλά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Διαβάζω το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet και αδύνατο να το πιστέψω. Η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε!! σε αξιωματούχους και στρατιωτικούς να επισκεφθούν ακριτικά νησιά τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς και τα οποία οι Τούρκοι αναφέρουν ότι είναι 23 στον αριθμό και αυτό στο πλαίσιο των νέων σχέσεων που οικοδομούνται μετά τους σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα.

Μιλάμε δηλαδή για όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων τα οποία ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό με βάσει τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, δηλαδή Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Ικαρίας και των Δωδεκανήσων καθώς και στις δεκάδες βραχονησίδες που φυλάν οι φαντάροι μας.

Τελικά αυτό άκουσα να το επιβεβαιώνει και ο Μανώλης Κοττάκης διευθυντής μιας από της σοβαρότερες εφημερίδες της χώρας της ΕΣΤΙΑΣ. Ειλικρινά είναι να τρελαίνεσαι αποφασίσαμε δηλαδή μόνοι μας, χωρίς να μάς το ζητήσουν οι Τούρκοι, να μην επισκεφτούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως γίνονταν και πάρα πολύ σωστά επί τόσα χρόνια και εμψύχωναν τους φύλακες των συνόρων μας οι υφυπουργοί άμυνας, στα ακριτικά νησιά, μικρονησίδες καί βραχονησίδες τού Αιγαίου (γεγονός πού συνδέεται ευθέως με το ζήτημα των γκρίζων ζωνών και τής αποστρατιωτικοποίησης, τα όποια επιθυμούν διακαώς οι Τούρκοι να παραπεμφθούν στο σύνολό τους στο Δικαστήριο τής Χάγης). Όσο για τους στρατιωτικούς μας, ναι τους είδαμε τις ημέρες τού Πάσχα, όχι δίπλα στα στρατευμένα νιάτα της Ελλάδος που φυλάνε Θερμοπύλες αλλά να συνόδευαν φορώντας την στολή τους τον Πρωθυπουργό στην προεκλογική εκστρατεία του, δυστυχώς εκεί είχαν τον νου τους.

Το ότι ετοιμάζουν φινλανδοποίηση τού από αιώνων Ελληνικότατου Αιγαίου, και η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το ότι η γειτονική χώρα με την χρήση τού όρου Turk Aegean σε μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες καπηλεύεται εθνικά δικαιώματα και το ότι Γκριζάρουμε μόνοι τα νησιά των οποίων την αποστρατιωτικοποίηση ζητεί ἡ Τουρκία! Φαίνεται ότι για ορισμένους στρατιωτικούς και για την σημερινή κυβέρνηση είναι ψιλά γράμματα. Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ που υποτίθεται ότι μας ενημερώνουν το μόνο που κάνουν να ασχολούνται με το βρακί του τάδε και του δείνα και η χώρα ας πάει κατά διαόλου, δεν πειράζει οι ΑΡΙΣΤΟΙ να είναι καλά.

Ως κάτοικος αυτού του ευλογημένου τόπου έχω μια απορία, ακούω την μέχρι σήμερα κυβέρνηση ότι θα λυθούν τα οποία προβλήματα με την τουρκία στο διεθνείς δικαστήριο της Χάγης, την ίδια ώρα που ο κος Τσαβούσογλου μετά το διάλειμμα των σεισμών επαναφέρει “Γκρίζες ζώνες” και αποστρατικοποίηση, δηλαδή ζητάνε τα πάντα από την Ελλάδα και μεις θα κάτσουμε να συζητήσουμε με την λογική του καραγκιόζη:τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου; ΕΛΕΟΣ μωρέ λίγο ρωμαίικο φιλότιμο δεν έχετε πάνω σας; Ειλικρινά ως απόγονος ανθρώπων που έχουν προσφέρει στην παγκόσμια ιστορία και έχουν γέννηση άτομα που έγραψαν ιστορίες με τον ηρωισμό τους μόνο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ μπορώ να αισθάνομαι.

Οι προσεχείς εκλογές πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να λειτουργήσουμε έτσι που να προστατεύσουμε ότι έχουμε ακόμη στα χέρια μας, πριν οι υπόγειες συμφωνίες υποτέλειες γίνουν ανεπίστρεπτα γεγονότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ