ΝΔ: Βάζουν υποψήφιο τον Βλαχάκο παρότι έχει κώλυμα εκλογιμότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος έχει προκληθεί στα «γαλάζια» στέκια του Πειραιά, μετά τη διαπίστωση, ακόμα και από κορυφαίο συνταγματολόγο που ρωτήθηκε σχετικά, αλλά ατύπως, ότι ο Νίκος Βλαχάκος ο οποίος πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής, έχει κώλυμα εκλογιμότητας.

Και αυτό διότι ο γιατρός κ. Βλαχάκος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Τζάνειο, ήταν την 31η Δεκεμβρίου του 2022 Διευθυντής της Α’ και Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, ενώ στην παρουσίαση της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, αναφέρεται μέχρι και σήμερα με αυτή την ιδιότητα.

Έλα, όμως, που το Άρθρο 56 παράγραφος 3 περίπτωση Δ’ του Συντάγματος αναφέρεται ρητά ότι: «Δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι, ούτε να εκλεγούν βουλευτές σε όποια εκλογική περιφέρεια υπηρέτησαν ή σε όποια εκλογική περιφέρεια εκτεινόταν η τοπική αρμοδιότητά τους μέσα στους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες της τετραετούς βουλευτικής περιόδου: Οι έμμισθοι υπάλληλοι του Δημοσίου, των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεών τους, καθώς και των Νομικών Προσώπων και επιχειρήσεων της περίπτωσης Α’ που κατείχαν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου διεύθυνσης ή άλλη αντίστοιχη, όπως ειδικότερα νόμος ορίζει».

Άρα δύο τινά συμβαίνουν. Ή ουδείς από τη Ν.Δ. ενδιαφέρθηκε να κοιτάξει τα κωλύματα των υποψηφίων που ανακοινώνονται ή ορισμένοι από την Πειραιώς θέλουν να προκαλέσουν ανισορροπίες στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Α’ Πειραιά, ώστε να διευκολύνουν την εκλογή κάποιου ή κάποιας νέας παρουσίας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Πάσα ερμηνεία δεκτή, αλλά να εκδηλώνεται τέτοια καταφανής αγνόηση του Συντάγματος προκαλεί τουλάχιστον εύλογα ερωτήματα αν όχι ισχυρή καχυποψία – με δεδομένο κιόλας ότι εάν εκλεγεί κ. Βλαχάκος και υπάρξει προσφυγή στο εκλογοδικείο στη συνέχεια, η έδρα του θα εκπέσει.

Γ. Μ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ