Φυλακές Μαλανδρίνου: Σάλος με τα δύο τροχαία-καρμπόν που οδήγησαν στο θάνατο δύο στελέχη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη του Πάσχα η προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης του Σωφρονιστικού  Καταστήματος Μαλανδρίνου, Παναγιώτα Μπραϊμάκη, επέστρεφε σπίτι της στη Ναύπακτο με το αυτοκίνητό της, όταν για άγνωστο λόγο αυτό εξετράπη της πορείας του και έπεσε από γέφυρα ύψους οκτώ μέτρων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και πετάχτηκε από το κάθισμα. Η 56χρονη μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της στο ύψος της Παναγίας Φανερωμένης Δωρίδος, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιτέας.

Λίγα χρόνια πριν, στον ίδιο δρόμο, συνέβη ένα άλλο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «καρμπόν». Νεκρός, τότε, τον Ιανουάριο του 2017, ήταν ο τότε διευθυντής των Φυλακών Μαλανδρίνου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη επίσης της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων, σε βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή.

Η περίεργη αυτή σύμπτωση προκάλεσε περαιτέρω έρευνα από τις Αρχές, οι οποίες σε ότι αφορά την περίπτωση της υποδιευθύντριας που είναι πρόσφατη, μίλησαν για δυστύχημα, καθώς δεν έχουν προκύψει στοιχεία δολιοφθοράς εκ πρώτης. Ωστόσο, πραγματογνώμονες θα εξετάσουν πιο προσεκτικά το αυτοκίνητό της στο ΚΤΕΟ Άμφισσας.

Χαμηλή ταχύτητα και αστάθεια

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε με μάρτυρες της μοιραίας -για την Παναγιώτα Μπραϊμάκη- 18ης Απριλίου. Όπως ανέφεραν διερχόμενοι οδηγοί, στο ίδιο αλλά και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το αυτοκίνητο κινείτο με σχετική αστάθεια και με χαμηλή ταχύτητα, κάνοντας ελιγμούς. Κάποιοι υπέθεσαν ότι η γυναίκα μπορεί να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, αλλά οι έρευνες δεν δείχνουν να είχε διπλοβάρδια.

Το ενδεχόμενο να αντιμετώπισε κάποιο ξαφνικό, σοβαρό πρόβλημα υγείας, φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τη νεκροτομή και αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Στο δρόμο δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος και αν τυχόν μιλούσε στο κινητό της και αποσπάστηκε η προσοχή της, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί από τον έλεγχο του τηλεφώνου.

«Περίεργο…»

Στην εκπομπή μίλησε ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος ανέφερε πως η έρευνα πρέπει να γίνει από έμπειρους επαγγελματίες πραγματογνώμονες, που θα αξιολογήσουν όλα τα ευρήματα.

Χαρακτήρισε επίσης «περίεργο» το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο με χαμηλή ταχύτητα και βρέθηκε κάτω από τη γέφυρα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν σύγχρονα συστήματα που μπορούν να δημιουργήσουν βλάβη χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είναι ανεπίτρεπτο για οποιοδήποτε λόγο το αυτοκίνητο να πέφτει στο γκρεμό. Θα έπρεπε να υπήρχαν μπάρες ασφαλείας για να το συγκρατήσουν».

Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι εργαζόμενοι στις φυλακές, ζητούν να χυθεί άπλετο φως για να μη μείνει καμία σκιά σε αυτές στις «συμπτώσεις»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ