Αλέξης Γεωργούλης: Ζητά επίσπευση της άρσης της ασυλίας του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και δεύτερη επιστολή έστειλε στη Ρομπέρτα Μέτσολα ο Αλέξης Γεωργούλης, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης της ασυλίας του.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ του το MEGA, σημειώνοντας πως ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής, τον οποίο βαραίνει καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό, απέστειλε τη νέα αυτή επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τρίτη, καθώς επιθυμεί να καταθέσει το συντομότερο δυνατό ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης, επιμένοντας στην αθωότητά του.

Εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να οριστεί στις 8 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι η σύγκλιση της Επιτροπής αναμένεται να δρομολογηθεί από τις 30 Μαΐου και μετά.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του κατηγορούμενου, προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του. Άλλωστε, για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών ο ευρωβουλευτής, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου,

Σύμφωνα, πάντως, με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, το γεγονός πως ο ίδιος ο Γεωργούλης έχει ζητήσει επανειλημμένα να αρθεί η ασυλία του, λογικά θα διευκολύνει την όλη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ