Εγκαταλελειμμένοι οι Έλληνες στο Σουδάν: Δεν έχει περάσει πιο εθνοκτόνο καθεστώς από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το πρώτο σκάφος εκκένωσης από το Σουδάν έφτασε, το οποίο μετέφερε 50 (Σαουδάραβες) πολίτες και έναν αριθμό υπηκόων από φιλικές χώρες”, ανέφερε η επίσημη τηλεόραση Al-Ekhbariyah.

Το σκάφος έδεσε στο λιμάνι της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου τέσσερα άλλα πλοία που μετέφεραν 108 άτομα από 11 διαφορετικές χώρες αναμένονταν να φτάσουν αργότερα από το Σουδάν, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σημερα το πρωί, το Ριάντ είχε αρχίσει να οργανώνει την απομάκρυνση Σαουδαράβων πολιτών και υπηκόων «αδελφών» χωρών από το Σουδάν, όπου έχει ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση.

Το είπαν και το έκαναν.

Στον αντίποδα, το καθεστώς Μητσοτάκη που είχε δώσει σκανδαλωδώς την πολύτιμη συστοιχία Πάτριοτ δωρεάν στην Σαουδική Αραβία, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει ως ελάχιστο αντάλλαγμα την σωτηρία των Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν. Με δύο Έλληνες να είναι σοβαρά τραυματισμένοι και να μην μπορούν να έχουν την νοσηλεία που πρέπει στο νοσοκομείο.

Εδώ πέθαναν 35.000 στην πανδημία, συνεχίζουν να πεθαίνουν και δεν κουνιέται φύλλο… Με τους Έλληνες στο Σουδάν θα ασχοληθεί ο πρωθυπουργός;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ