Τα παιδιά στην Ελλάδα στερούνται βασικά αγαθά! Στοιχεία που προκαλούν οργή…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα σε Ραδιοφωνική Συνέντευξη στην Θεσσαλία,στo FORMedia Radio 99,8 fm και στον Αποστόλη Γκόγκα ανέφερε :

Η χώρα μας το 2021 στα νοικοκυριά γονιών με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα παιδιά στερούνται βασικά αγαθά,με 16%, μετά από την Βουλγαρία (12%) και την Κύπρο (10%). Στο σύνολο της ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%.
Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών στην Ελλάδα και των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, ως ποσοστό στο συνολικό κόστος εργασίας διαμορφώθηκε στο 37,1%, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.
Το κόστος του μέσου ωρομισθίου στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2022 μόλις κατά μισό ευρώ -από τα 14 στα 14,5 ευρώ- έναντι 2,3 ευρώ που ήταν η αύξηση στην Ευρωζώνη.
Η υπερχρέωση των νοικοκυριών που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ένα οικονομικό-κοινωνικό φαινόμενο που διογκώνεται.
Η δημιουργία ενός νέου νόμου Κατσέλη γι αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης ώστε να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ανακάμψουν οικονομικά και να ζητήσουν από τους δικαστές χρόνο να σώσουν την κατοικία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ