Τουρκία: Κατέρρευσε ο Ερντογάν σε ζωντανή εκπομπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του, μετά από σύσταση των γιατρών.

Η αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης (σ.σ. δεν το έδειξε η κάμερα, αλλά έγινε κατανοητό από τις αντιδράσεις στο στούντιο, όταν ακούστηκε κάποιος να φωνάζει «ω, Θεέ μου»), χτύπησε πάλι «καμπανάκια» για την υγεία του στην Τουρκία και προκάλεσε διάφορα σχόλια για την κατάστασή της.

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι», έγραψε μεταξύ άλλων ο ίδιος στο Twitter και έκανε γνωστό ότι θα τον αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι στις υποχρεώσεις του.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, θα επανέλθει αύριο. Ο λόγος της αδιαθεσίας που επικαλέστηκε και στην επιστροφή του στην τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά και στις συνομιλίες του, ήταν οι «στομαχικές διαταραχές».


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, παρευρέθηκε χθες το βράδυ στην κοινή εκπομπή των Kanal 7 και της Ülke TV στο Προεδρικό συγκρότημα.

Στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 23.30 με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρας, η εκπομπή διακόπηκε απότομα ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις.

Ο αρχισυντάκτης του Ülke TV, Χασάν Οζτούρκ, ο οποίος έκανε μια ερώτηση τότε, φώναξε στον σκηνοθέτη (βάλε) «Διαφήμιση» και προσπάθησε να σηκωθεί και το πρόγραμμα κόπηκε πριν δείξουν οι κάμερες τον Ερντογάν.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε από εκεί που σταμάτησε μετά από ένα διάλειμμα περίπου 20 λεπτών, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ένιωθε άβολα. 

Δήλωσε ότι ταλαιπωρούνταν από τις επισκέψεις της προεκλογικής εκστρατείας:

«Υπήρχαν έντονες εκστρατείες. Είχα σοβαρό κρυολόγημα λόγω αυτών των εκστρατειών. Σκέφτηκα σοβαρά να ακυρώσω το πρόγραμμα για λίγο. Είπα: Υποσχεθήκαμε ότι θα πηγαίνω. Τέτοιες καταστάσεις βέβαια συναντάμε κατά καιρούς σε αυτή την πολυάσχολη δουλειά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε εσάς και στο κοινό μας». είπε. Μετά τη δήλωση του Προέδρου Ερντογάν, το πρόγραμμα τερματίστηκε.

Για την ατυχή αυτή εξέλιξη στη ζωντανή μετάδοση ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προέβη σε δηλώσεις: «Δόξα στον Πρόεδρό μας, η κατάσταση της υγείας του κ. Ερντογάν είναι καλή. Ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους να γίνει σύντομα καλά».

Μάλιστα, ο προεδρικός του αντίπαλος, αρχηγός του CHP και της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter:

 «Μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

1

Επίσης, η Μεράλ Αξενέρ ευχήθηκε στον Ερντογάν ταχεία ανάρρωση.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ