Επέστρεψαν άλλοι 16 Ελληνες από το Σουδάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα το C27J της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε 16 Ελληνες, μία Ελληνοκύπρια, εννέα Ρουμάνους και οκτώ Φινλανδούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, που όλοι τους απεγκλωβίστηκαν από το εμπόλεμο Σουδάν.

Το δεύτερο αυτό μεταγωγικό αεροσκάφος, στο οποίο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ως επικεφαλής της αποστολής, αναχώρησε χθες, στις 17:10 (τοπική ώρα) από το Ασουάν της Αιγύπτου για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και τους Φινλανδούς πολίτες.

Επέστρεψε σήμερα, στις 04:30 (τοπική ώρα) στο Ασουάν για ανεφοδιασμό και στις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας, απ’ όπου και παρέλαβε τους 16 Έλληνες και τη μία Κύπρια υπήκοο. Και στις 09:00 (τοπική ώρα) απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Τανάγρα. Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγο νωρίτερα, είχε απογειωθεί από την Ελευσίνα ένα C-27, με προορισμό το Ασουάν.

Εξαιρετικά σημαντική και στη νέα αυτή επιχείρηση, ήταν η υποστήριξη από τις πρέσβειρες της Ελλάδας στην Αιθιοπία και στην Ιορδανία, Άννα Φάρου και Ελευθερία Γαλαθιανάκη, αντίστοιχα.

Οι υπολογισμοί που γίνονται για τους εναπομείναντες Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, είναι ότι ο αριθμός τους ενδέχεται να φτάνει τους 80. Όλοι τους έχουν φροντίσει να κρύβονται σε καταφύγιο ή στα σπίτια τους, με τον εντοπισμό τους να γίνεται με δυσκολία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ