Κόλαφος ο Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία: Ανεύθυνος και ανιστόρητος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής των μνημονίων. Χωρίς να τον κατονομάσει τον χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο και ανιστόρητο».

Μιλώντας στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στράφηκε κατά της κυβέρνησης για το κρεσέντο κινδυνολογίας αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με κύριο άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άφησε σαφείς αιχμές και κατά του Γ. Βαρουφάκη.

«Όταν λες ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του 2015, επανάληψη των μνημονίων, ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες, ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή και εγκατάλειψη του ευρώ, άρα ότι η Ελλάδα μπορεί – με τόσο μεγάλη ευκολία επειδή το λένε κάποια κόμματα μικρά ή κάποιοι άνθρωποι ανεύθυνοι και ανιστόρητοι – να ξαναγίνει το απολωλός πρόβατο, ο δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας της ευρωζώνης, νομίζω ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υποκριτική αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για την οικονομία και τη στάση όσων θεωρούν κανονικότητα την προσφυγή σε δεύτερες κάλπες.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη από τη Λιβαδειά είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με «Δήμητρες», με κλειστές τράπεζες. Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε».

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ