Ακης Τσελέντης: Τα άλλα είναι ψυγεία για Dom Pérignon για τις περσόνες που θα επισκεφθούν τη Μύκονο μην τα αγγίζετε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ
«Ασχοληθείτε με τον κακόμοιρο τον περιπτερά στην επαρχία αν έχει βάλει ένα ψυγείο παραπάνω για αναψυκτικά. Τα άλλα είναι ψυγεία για Dom Pérignon για τις περσόνες που θα επισκεφθούν τη Μύκονο μην τα αγγίζετε»

Όταν ακούω τον εμπορικό σύλλογο της Μυκόνου να χαιρετίζει την νομιμότητα που επιτέλους ήλθε στο νησί της υπερβολής γελώ.

Θα βγάλουν δυό πόρτες θα γκρεμίσουν μία μάντρα και όλα οκ. Θα με θυμηθείτε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Για κάθε νομιμόφρονα πολίτη, το ασταμάτητο δούλεμα που κάνουν σε όλους οι νταβατζίδες της Μυκόνου είναι διαρκής και πολυσήμαντη προσβολή.

Συνολικά πάνω από 50,000 τετραγωνικά οι αυθαιρεσίες που έγιναν και γίνονται «αόρατα» για το «Κράτος» επί 10ετίες στη Μύκονο. Τότε τι έλεγε ο εμπορικός σύλλογος; Τι έλεγε η αστυνομία; Τι έλεγε η προφανώς όχι αθώα περιστερά πολεοδομία; Πήγε κανείς Φυλακή; Κανένας!

Μια παραδειγματική τιμωρία, να εμψυχώσει το δημόσιο αίσθημα πως, έστω και περίπου, «όλοι είμαστε Ίσοι απέναντι στο νόμο»; Καμία.

Η αιτία του κακού είναι η διαφθορά. Πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει και τον ρόλο του νταβατζή τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο μάλλον τον παίζει η αστυνομία, η πολεοδομία και ο Δήμος. «Και ας με μηνύσουν γι’ αυτά που λέω» είπε από την πλευρά της μια, κάτοικος του νησιού και δικηγόρος.

Δε ξέρω για σας, για μένα είναι εξοργιστικότατο. Το μαφιόζικο γκλαμουριάρικο μαγαζί θα δουλέψει μια χαρά στη σεζόν, και το ξέρουν και το ξέρουμε.

Τι θα ήθελα;
Να φυλακιστούν όλοι οι ιδιοκτήτες και όλοι οι κρατικοί εμπλεκόμενοι.
Να γίνουν πραγματικές κατασχέσεις περιουσιών.

Λίγο χλωμό το βλέπω όμως. Ασχοληθείτε λοιπόν με τον κακόμοιρο τον περιπτερά στην επαρχία αν έχει βάλει ένα ψυγείο παραπάνω για αναψυκτικά. Τα άλλα είναι ψυγεία για Dom Pérignon για τις περσόνες που θα επισκεφθούν το νησί σηκώνοντας σύννεφα άσπρης σκόνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ