Μύκονος: Δύο νέες συλλήψεις για παράνομες εργασίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος φαίνεται πως δεν έχουν οι οικοδομικές αυθαιρεσίες στη Μύκονο η οποία ετοιμάζεται εντατικά για την καλοκαιρινή σεζόν.

Οι έλεγχοι που συνεχίζονται από τα ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησαν σε νέες συλλήψεις την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 21χρονο Αιγύπτιο και έναν 20χρονο Ρουμάνο καθώς έκαναν εργασίες μέσα σε προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο (Ζώνη Προστασίας Α’) για λογαριασμό γνωστού εστιατορίου!

Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή Μπούκα-Ταγκού και είναι ιδιοκτησίας ενός 73χρονου επιχειρηματία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες αφρούν για κύρωση του κώδικα νομοθεσίας για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πριν από λίγα 24ωρα πιάστηκαν στα «πράσα» από αστυνομικούς, εργάτες, την ώρα που έκαναν παράνομες εργασίες σε γνωστό beach bar, στο οποίο ήταν το «Paradise Beach». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Μυκόνου πέρασαν χειροπέδες σε δύο Έλληνες, ηλικίας 54 και 59 ετών και σε δύο Μπαγκλαντεσιανούς, ηλικίας 44 και 37 ετών, για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο «Paradise Beach».

Ο 54χρονος φέρεται να είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης «Paradise resort Mykonos». Μάλιστα, δήλωσε πως κατ΄εντολή του γίνονταν οι εργασίες και πως δε διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Τα πρόστιμα και το δικαίωμα προσφυγής

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις πρώτες αποφάσεις να έχουν ήδη θυροκολληθεί σε πασίγνωστα καταστήματα, ενώ έχουν επιβληθεί και τα πρώτα πρόστιμα.

Σε 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη σε beach bar στον Πάνορμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.

Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Μετά την οριστικοποίηση ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ