Πασίγνωστος καλλιτέχνης, χρηματοδότης του Ομπάμα, καταδικάστηκε ως «πράκτορας» της Κίνας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην μουσικός του κορυφαίου συγκροτήματος «Fugees», Prakazrel “Pras” Michel κρίθηκε ένοχος για 10 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς, που απορρέουν από κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε χρήματα για να προωθήσει τα συμφέροντα της Κίνας στις ΗΠΑ. Ο ίδιος μάλιστα είχε ενισχύσει με μεγάλα ποσά την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα!

Οι αμερικανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μισέλ είχε λάβει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Μαλαισιανό δισεκατομμυριούχο Τζο Λόου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε δύο προσπάθειες να επηρεάσει την πολιτική των ΗΠΑ.

Καταδικάστηκε επίσης για λόμπινγκ για λογαριασμό της κυβέρνησης της Κίνας.

Ο ράπερ αντιμετωπίζει πλέον αρκετά χρόνια φυλάκιση.

Ο 50χρονος Μισέλ καταδικάστηκε σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον για παραβιάσεις της χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας, ενεργώντας ως μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας.

Ο δικηγόρος του, Ντέιβιντ Κένερ, είπε ότι ήταν απογοητευμένος με το αποτέλεσμα της δίκης και σχεδίαζε να ασκήσει έφεση.

«Αυτό δεν έχει τελειώσει», είπε ο κ. Κένερ. «Παραμένω πολύ σίγουρος ότι τελικά θα δικαιωθούμε σε αυτό το θέμα».

Στη δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου, κατέθεσε ακόμα και ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, καθώς και ο πρώην γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς.

Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός κατηγορήθηκε ότι προήγαγε «μυστική, παράνομη, ξένη επιρροή» κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ 2012 και 2017.

Ο επιχειρηματίας Mr Low, ο οποίος διοχέτευσε χρήματα στον Michel, κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 4 δισ. δολάρια από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια του περιβόητου σκανδάλου 1MDB.

Ο Λόου, ο οποίος καταζητείται επί του παρόντος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, φέρεται να βοήθησε στη χρηματοδότηση της ταινίας του Ντι Κάπριο του 2013 Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ με χρήματα που κλάπηκαν από τα κρατικά ταμεία.

Επιπλέον, ο Μισέλ κατηγορήθηκε επίσης ότι πήρε χρήματα από την Κίνα για να ασκήσει πίεση σε Αμερικανούς αξιωματούχους να εκδώσουν έναν αντιφρονούντα με έδρα τις ΗΠΑ, τον Guo Wengui, πίσω στην Κίνα.

Η επικεφαλής εισαγγελέας της κυβέρνησης, Νικόλ Λόκχαρτ, είπε στους ενόρκους ότι ο Μισέλ «έψαχνε άλλους τρόπους για να έχει εισόδημα» αφού σταμάτησε η μουσική του καριέρα.

Ενώ ο Μισέλ αναγνώρισε ότι πήρε χρήματα από τον Λόου – συμπεριλαμβανομένων 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να τον βοηθήσει να φωτογραφηθεί με τον Ομπάμα – είπε ότι θεωρούσε τις πληρωμές ως αθώες “δωρεές”.

Μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύπτει την διαφθορά σε όλο το εύρος της αμερικανικής πολιτικής σκηνής αλλά και του Χόλιγουντ, το οποίο φυσικά υποβαθμίζεται από τα συστημικά ΜΜΕ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ