Κόπηκε το Κομμα των Μπογδανου και Εμφιετζογλου απο τον Άρειο Πάγο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των ΕμφιετζόγλουΜπογδάνου, καθώς κρίθηκε ότι το όνομά του ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σύμβολό τους τον Ήλιο της Βεργίνας, καθώς αποτελεί εθνικό σύμβολο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το κόμμα τους «κόπηκε», μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Από την πλευρά του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

patriotiki enosi ellas
Το σύμβολο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», που υπέβαλλε προσφυγή κατά του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το περίφημο «άστρο» ή «ήλιος» της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

patriotiki enosi
O «Ήλιος της Βεργίνας» στο όνομα της «Πατριωτικής Ένωσης» που… έκαψε το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Ως εκ τούτου, εκτός σοβαρού απροόπτου, το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου δεν έχει, πλέον, το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαίου.

Υπό εξέταση, εξάλλου, βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στις μεθοδεύσεις, προκειμένου ο  Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι μέχρι χτες τα μεσάνυχτα, οπότε και έληγε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν καταθέσει αίτηση συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, και πιο συγκεκριμένα 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ