Ελλείψεις φαρμάκων τα νοσοκομεία – Κάνουν επιλογή ασθενών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία που αναγκάζουν τους γιατρούς να κάνουν επιλογή ασθενών, να τα χορηγούν δηλαδή τα σκευάσματα σε εκείνους που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.

«Μου ζήτησαν πολλοί φαρμακοποιοί και γιατροί να αναδείξω το ζήτημα της έλλειψης των φαρμάκων στα νοσοκομεία. Δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους. Η έλλειψη φαρμάκων πια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Οι φαρμακοποιοί προσπαθούν διαρκώς να μπαλώσουν τρύπες» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος και εξήγησε ότι πλέον οι γιατροί κάνουν επιλογή ασθενών για τη χορήγηση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη, ενώ «εξαναγκάζονται οι γιατροί να χορηγούν λειψές δόσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής, χάρη στην υπερπροσπάθεια των φαρμακοποιών αλλά και των γιατρών, δεν έχουν κινδυνεύσει ασθενείς.

«Τι κάνουν Υπουργείο Υγείας, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ και εταιρείες; Συσκέψεις γίνονται στο Υπουργείο το πρόβλημα όμως δεν λύνεται» τόνισε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Δέστε εσωτερικό έγγραφο φαρμακείου νοσοκομείου που προτείνει εναλλακτικές. Υπάρχουν και άλλα τέτοια έγγραφα που πιστοποιούν τις ελλείψεις. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι κρίμα να κινδυνεύσει ασθενής επειδή δεν θα υπάρχει φάρμακο να του χορηγηθεί. Παρτε μέτρα τώρα», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη στα νοσοκομεία

Ενέσιμη φουροσεμίδη (Lasix) amp(ΔIOYPHTIKO) ΣE ΠOΛY ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH -EΛAXIΣTEΣ ΠOΣOTHTEΣ
Uromitexan amp(AIMATOΛOΓIKO )-ΦAPMAKO IΦET
Catapres amp (KAPΔIOΛOΓIKO KAI ΓIA MONAΔEΣ )- ΦAPMAKO IΦET –
HΠΑΡΙΝΗ ( ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH )
Lonalgal (ΠAYΣIΠONO – HPEMIΣTIKO )-ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH
Celestone-Chronodose ink ( KOPTIZONOYXO)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ