Ζαχάροβα: Μην δοκιμάζετε την υπομονή της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά και την «προσάρτηση» της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δεν είναι λίγοι οι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι που υπενθύμισαν «προς πάσα κατεύθυνση» πως η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε και η νέα δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε πως η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, «αλλά, οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της».

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη των γεγονότων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αλλά όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», επισήμανε η Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωσή της, προειδοποιώντας πως «δεν θα συμβούλευα τον καθένα να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας και να επιχειρήσει να τη δοκιμάσει στην πράξη».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας πως «συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντά μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία». Σημειώνεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι ο κόσμος είναι πολύ πιθανό «να βρίσκεται στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ