Μετά τις Πρέσπες του Αιγαίου (Turkaegean), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων…

IMG 20230427 233234

 “Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα. Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο, αλλά αγκαλιάζουμε πάντα και ανταποδίδουμε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τη βασική μας διαφορά που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο”

Υ.Γ

Όπως είδατε η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο το έχει τονισμένο… ίσως για έμφαση ή για να το εμπεδώσουμε.

Σε κάθε περίπτωση σας έχουμε ενημερώσει σε αρκετά άρθρα μας , γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος Θαλάσσιες ζώνες και τους εθνικούς κινδύνους που περιέχει πέραν του ότι αντιτίθεται στην εθνική μας κόκκινη γραμμή…

Σας θυμίζουμε και τις δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη “ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αυτή είναι η διαφορά μας…Όχι θαλάσσιες ζώνες”

Η εθνική μας πολιτική και κόκκινη γραμμή είναι πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ