Την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση τόνισε ο Νουριέλ Ρουμπινί από τους Δελφούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη σημαντική βελτίωση που έχει εμφανίσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία τρία χρόνια αναφέρθηκε ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, τονίζοντας όμως το πλήθος κινδύνων που έχει μπροστά της η χώρα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε, η Ελλάδα εμφανίζει μία σημαντική μεταστροφή στην οικονομική της κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς αργά αλλά σταθερά βγήκε από τη σοβαρή κρίση χρέους και ανεργίας, χάρη στα διεθνή προγράμματα και τις μεταρρυθμίσεις, και πλέον εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ωστόσο, αν και η ελληνική οικονομία έγινε πολύ πιο ανταγωνιστική, «η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα» πρόσθεσε, και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η δικαστική μεταρρύθμιση αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης. Ως εξίσου σημαντικό κίνδυνο υπογράμμισε τα χαμηλά επίπεδα καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις, την ώρα που ο πλανήτης εξελίσσεται σε έναν «κόσμο γνώσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Prem Watsa

«Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά βγήκε από αυτές πολύ καλά. Εχετε σταθερότητα, έρχονται στη χώρα χρήματα και τώρα η ευκαιρία είναι σημαντική. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον» τόνισε ο γνωστός επενδυτής Prem Watsa σε παρέμβασή του, μέσω διαδικτύου, στο Φόρουμ. Όπως ανέφερε, για τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια οι προοπτικές είναι καλές αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα, σημείωσε ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα και ότι θα επιτευχθεί λίγους μήνες μετά τις εκλογές.

Αλέξης Πατέλης

Σφραγίδα αξιοπιστίας χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σε παρέμβασή του. «Όταν δεν την έχεις, σε αποκαλούν junk, σκουπίδι και για πολλούς επενδυτές είναι σημαντική γιατί το καταστατικό τους τούς απαγορεύει να επενδύουν σε χώρες που δεν την έχουν» εξήγησε ο κ. Πατέλης. Εκανε λόγο για τρεις οίκους που μας τοποθετούν ένα κλικ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και στην ερώτηση γιατί το κάνουν αυτό αφού πληρούμε τις προδιαγραφές, απάντησε «προφανώς γιατί έχουμε εκλογές». Σχετικά με τον στόχο για 3% ανάπτυξη, σημείωσε ότι θα φανεί αν είναι αισιόδοξο σενάριο ή όχι, επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από τους μέσους όρους της Ε.Ε., αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. καταρτίστηκε όχι μόνο με βάση την εκτίμηση για την ανάπτυξη αλλά και με βάση τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ