Ξεσπά ο πατέρας του παιδιού που μεταφέρθηκε απο το Καστελλόριζο στη Τουρκία για να νοσηλευτεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις ακριτικές περιοχές επαναφέρει η περιπέτεια ενός πατέρα από το Καστελόριζο ο οποίο αναγκάστηκε να μεταφέρει το παιδί του που είχε τραυματιστεί στην Τουρκία προκειμένου να νοσηλευτεί γιατί στο νησί, αλλά και στις κοντινές περιοχές δεν υπήρχαν τα ιατρικά μέσα!

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Χρήστος Δούλος είπε ότι ο 4χρονος γιος του τραυματίστηκε στο μικρό του δάχτυλο του χεριού του το απόγευμα της περασμένης Κυριακής όταν μία σιδερένια πόρτα έκλεισε με δύναμη λόγω του αέρα.

«Φύσηξε ένας αέρας δυνατός κι έκλεισε την πόρτα κι έπιασε του παιδιού το δαχτυλάκι στην κάσα κι είχε ως αποτέλεσμα να σχίσει μπροστά στο νύχι και λίγο πιο πίσω το δαχτυλάκι του κι είχε ανοίξει πάρα πολύ άσχημα το τραύμα», ανέφερε ο κ. Δούλος.

Αρχικά, μετέφερε το παιδί του στο κέντρο υγείας στο Καστελόριζο. Εκεί δύο αγροτικοί γιατροί σταματήσαν την αιμορραγία και προσπαθούσαν για παραπάνω από μισή ώρα να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να νοσηλευτεί.

Όπως καταγγέλει ο πατέρας η αργοπορία τον έκανε να σκεφτεί να μεταφέρει το παιδί στην Τουρκία.

«Για 12 με 20 λεπτά σίγουρα δεν σήκωναν το τηλέφωνο, μετά πέρασε η ώρα πήγαμε στο μισάωρο, εκεί είχα αγχωθεί λίγο γιατί παλιότερα είχα ένα περιστατικό με τον αδελφό μου, το ελικόπτερο έκανε 4 ώρες κι είχα αυτό στο μυαλό μου.

Έβλεπα το δαχτυλάκι του παιδιού μου να κρέμεται, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να μεταφερθώ στην Τουρκία απέναντι, γιατί είναι πάρα πολύ γρήγορα είναι 15 με 20λεπτά. Όσο δεν σήκωναν τα τηλέφωνα είπα του γιατρού ”εγώ θα πάρω το παιδί μου και θα φύγω”, λέει ”αυτό δεν γίνεται”, ”δεν με ενδιαφέρει”, του λέω».

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά με ασθενοφόρο και τη συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο του Κας και από εκεί στην Αττάλεια.

«Κι εκεί δεν είχε γιατρό της ειδικότητας.Τελικά πήραμε άλλη κλινική τηλέφωνο και φτιάξαμε το τραύμα του παιδιού», είπε ο κ. Δούλος και έτσι κάπως έληξε η περιπέτεια και η αγωνία του.

Ξεσπώντας ο κ. Δούλος αναφέρει πως «mας είπαν ότι είχαν χαλάσει τα τηλέφωνα στη Ρόδο στο νοσοκομείο.εμείς λέμε το ”Πιστεύω” και το ”Πάτερ Ημών” κάθε μέρα για να μην πάθουμε κάτι. Εγώ δεν είμαι φορολογούμενος πολίτης; Δεν πληρώνω την ασφάλεια του παιδιού μου; Είναι ντροπή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Τουρκία, μόνο αυτό έχω να πω».

Καταλήγοντας τονίζει πως στο Καστελόριζο χρειάζονται ένα γενικό γιατρό.

Πριν από λίγα 24ωρα πριν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου καθώς λείπουν γιατροί από ακριτικές περιοχές ενώ λίγο καιρό πριν ένα γιατρός είχε παραιτηθεί στη Σέριφο λόγω των τραγικών ελλείψεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ