Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ονόματα των υποψηφίων έκανε γνωστά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου. «Η σύνθεση του ψηφοδελτίου καθρεφτίζει τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις ρίζες του στην ελληνική κοινωνία, την ανανέωση του κόμματος, την ανανέωση της πολιτικής αλλαγής» ανέφερε σε δήλωσή της.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Όθωνας Ηλιόπουλος, γιατρός καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ ερευνητής και στη δεύτερη η Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, με έντονη δράση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην τρίτη θέση ο εν αποστρατεία ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Στην τέταρτη θέση η Πόπη Τσαπανίδου Δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Στην πέμπτη θέση ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μάχιμος δικηγόρος.

Στην έκτη θέση η Τζένη Λειβαδάρου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην έβδομη θέση ο Θανάσης Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Στην όγδοη θέση η νομικός Ζωρζέττα Λάλη, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ένατη θέση ο Στέφανος Κασσελάκης απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας.

Στη δέκατη θέση η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Στην ενδέκατη θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, πολιτικός μηχανικός, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη δωδέκατη, η Νατάσα Ρωμανού, ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της ΝΑΣΑ, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Στη δέκατη τρίτη θέση ο Όμηρος Πουλάκης ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers.

Στη δέκατη τέταρτη η Δώρα Τσαμπάζη, δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Και στην τελευταία τιμητική θέση, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας.

«Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Το ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη νίκη για την πολιτική αλλαγή» κατέληξε η Πόπη Τσαπανίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ