13χρονος στις ΗΠΑ, έσωσε τους συμμαθητές του, όταν λιποθύμησε ο οδηγός του σχολικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα -ενδεχομένως- μοιραίο τροχαίο κατάφερε να αποσοβήσει ένας 13χρονος μαθητής, ο οποίος… όρμησε και έπιασε το τιμόνι, όταν κατάλαβε πως ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου τους λιποθύμησε!

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε προχθές Τετάρτη στην πόλη Γουόρεν του Μίσιγκαν, βόρεια του Ντιτρόιτ, κατά την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους. Ο Ντίλον Ριβς, ο οποίος επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο μαζί με περίπου 60 συμμαθητές του,  κάποια στιγμή αντιλήφθηκε πως ο οδηγός τους είχε χάσει τις αισθήσεις του. «Πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο σχολικός επιθεωρητής της πολιτείας Μίσιγκαν.

Σε βίντεο από κάμερα εντός του οχήματος, διακρίνεται ο οδηγός να αισθάνεται, εμφανώς, δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει. Τότε, ο 13χρονος Ντίλον εμφανίζεται να παίρνει αρχικά τον έλεγχο του τιμονιού και κατόπιν να πατάει φρένο και να ακινητοποιεί το όχημα, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά. Ακολούθως ακούγεται να φωνάζει στους συμμαθητές του να τηλεφωνήσουν για βοήθεια.

Ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο, μετέφερε τον οδηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Εμφανώς συγκινημένοι, αλλά και υπερήφανοι, οι γονείς του 13χρονου επαίνεσαν τον γιο τους στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντάς τον «μικρό ήρωα», με τον δημοτικό σύμβουλο Τζόναθαν Λάφερτι να γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook πως χάρη στον Ντίλον Ριβς «αποφεύχθηκε ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ