Σάλος με την φωτογραφια απο το παρελθόν της Ελενας Ακρίτα που ανέβασε ο Νίκος Μουρατιδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Νίκος Μουρατιδης αναφερει:

1981 με την Frosso Rallis στον πρώτο γάμο της Elena Akrita με τον Νάσο Κόκκινο.
Πάνω από 40 χρόνια γνωριμία….
Αγαπώ Έλενα και διαβάστε τα πάντα στο άρθρο που έχω αναρτήσει στο nikosonline

4CFB697B 271C 45C3 86F3 797EA3684E83

Η Έλενα Ακρίτα προκαλεί και καλά κάνει

Επειδή για άλλη μια φορά διαβάζω ότι του φανεί του λωλοστεφανή στα social media για την Έλενα Ακρίτα και γιατί σχολίασε αρνητικά την “καλλιτεχνική” ποιότητα του Μάρκου Σεφερλή… θέλω να πω μερικά πραγματάκια που ίσως τους διαφεύγουν σε κάποιους…


Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω την θέση μου, με την Έλενα γνωριζόμαστε 40 χρόνια αλλά δεν κάνουμε κολλητή παρέα. Την θαυμάζω και την εκτιμώ για το ταλέντο της στο γράψιμο, για το χιούμορ της, την εργατικότητα της και την θέση της σε πολλά θέματα που μας αφορούν. Είτε πολιτικά, είτε κοινωνικά ή καλλιτεχνικά – και κυρίως για τις γυναίκες και τα ζώα.

Αυτή είναι η κύρια δουλειά της Έλενας Ακρίτα. Από μικρό κορίτσι γράφει στα μεγαλύτερα έντυπα της Ελλάδας, έχοντας δική της στήλη σχολιασμού. Η Έλενα Ακρίτα είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας. Η Έλενα Ακρίτα είναι σχολιάστρια. Η Έλενα Ακρίτα 40 χρόνια δουλεύει ως δημοσιογράφος.

Η Έλενα Ακρίτα είναι θεά και σ΄ όποιον αρέσει. Σ’ όποιον δεν αρέσει, το κουβαδάκι του και σε άλλη παραλία…

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ, ELENA AKRITA, THEA, ΘΕΑ, SXOLIO, DIMOSIOGRAFOS, SEFERLIS, nikosonline.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Λουκή Ακρίτα (από την Κύπρο) και της Σύλβας Ακρίτα (από τη Θεσσαλονίκη). Ως δημοσιογράφος, συνεργάστηκε με τις εφημερίδες: Το Bήμα, Έθνος, Έθνος της Kυριακής, Eιδήσεις και Τα Nέα. Τώρα αρθρογραφεί και κάνει podcast στο News 24/7. Συνεργάστηκε επίσης με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: EPΑ1, Αθήνα 9.84, Flash, και ΑΝΤ1. Έγινε γνωστή ως χρονογράφος στο περιοδικό «Ταχυδρόμος».

Η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει τρεις γάμους. Πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Το 1987 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου με τον οποίο υιοθέτησαν τον γιο τους Παύλο. Το 2012 παντρεύτηκε τον ηθοποιό, σεναριογράφο και βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.

Η Έλενα Ακρίτα έχει παρουσιάσει τις τηλεοπτικές εκπομπές: «Πινγκ Πονγκ», «Κορώνα Γράμματα» (τηλεπαιχνίδι που μετά παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ), «Κυριακάτικα» (μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντάρα), «Όταν θυμάσαι χαίρεσαι», «Φώτα πορείας» (ενημερωτική ΝΕΤ), «Ο πιο αδύναμος κρίκος» (Mega Channel).

Η Έλενα Ακρίτα έχει πάρει τις διακρίσεις:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Καλύτερη Δημοσιογράφος Εντύπων 2004.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Καλύτερη Δημοσιογράφος Εντύπων 2005.

LEADERS OF THE YEAR Κορυφαία Γυναικεία προσωπικότητα της χρονιάς 2004.

9 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΟΥΣ: Βραβείο Καλύτερης…

  • Δημοσιογραφικής Εκπομπής “Φώτα Πορείας”

  • Βραβείο Καλύτερου σεναρίου για τη σειρά 2004 «Με Θέα στο Πέλαγος».

  • Βραβείο Καλύτερου σεναρίου 2005 για τη σειρά «Βέρα στο Δεξί».

  • Βραβεία δημοφιλέστερης καθημερινής σειράς «Βέρα στο Δεξί» μαζί με το Γιώργο Κυρίτση.

  • Βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου “Μυστικά της Εδέμ”,

  • βραβείο Αγαπημένης Ελληνικής Σειράς “Μυστικά της Εδέμ”.

Η Έλενα Ακρίτα έχει γράψει τα τηλεοπτικά σενάρια: «Γόβα στιλέτο» (1994 ΑΝΤ1), «Στρας» (1995 ΑΝΤ1), «Στα φτερά του έρωτα» (1999 – 2001 – ΝΕΤ), «Με θέα στο πέλαγο» (2003 – 2004 – Mega Channel), «Βέρα στο δεξί» (2004 – 2007 Mega Channel), «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» (2007 – 2008 Mega Channel), «Τα μυστικά της Εδέμ» (2008 – 2011 – Mega Channel), κ.α.

Η Έλενα Ακρίτα έχει γράψει τα βιβλία: «Από την Έλενα με χαμόγελο» (1981), «Ραντεβού με την Έλενα» (1982), «Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτων», «Η διαθήκη», «Τα φλου», «Γόβα στιλέτο», «Γεννήθηκα ξανθιά» (2002), «Και οι ξανθιές έχουν ψυχή» (2004), «Χτυποκάρδια στο κρανίο» (2011), «Το Μήλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (2013), «Φόνος 5 αστέρων» (2015), «Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας» (2017), “Τα τάπερ της Αλίκης” (2019), “Το σκισμένο τούλι” (2020) κ.α. (“Τα τάπερ της Αλίκης” έγινε αναγγελλία ότι θα γίνει ταινία).

Το πρώτο της θεατρικό έργο, «H δίαιτα του αστροναύτη», ανέβηκε το 2000-2001 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ – όπως επίσης για μια περίοδο δοκίμασε και τις υποκριτικές της δυνατότητες παίζοντας και η ίδια στο θέατρο.

Αν μετά απ΄ όλα αυτά η Έλενα Ακρίτα δεν μπορεί να πει την γνώμη της, τότε ποια μπορεί;

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ, ELENA AKRITA, THEA, ΘΕΑ, SXOLIO, DIMOSIOGRAFOS, SEFERLIS, nikosonline.gr

Η Έλενα Ακρίτα είναι μια γυναίκα έξυπνη, με μόρφωση, κουλτούρα, παιδεία, ξέρει πολύ καλά τον χώρο και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται – και μάλιστα να εκφράζεται και πολύ αυστηρά και απαξιωτικά αν θέλει  κι΄ άν γουστάρει. Φτάνει πιά, έχουμε πήξει στα σκατά…και στα σκατά δεν είσαι comme il faut, ούτε συμπεριφέρεσαι με το γάντι.

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ, ELENA AKRITA, THEA, ΘΕΑ, SXOLIO, DIMOSIOGRAFOS, SEFERLIS, nikosonline.gr

1981 στον πρώτο της γάμο με τον Νάσο Κόκκινο, ήμουν κι εγώ εκεί…

elena akrita - nikos mouratidis

Με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Έλενα και την κ. Σύλβα Ακρίτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ