Άνοιξαν τα δυο μέτωπα της σήραγγας Κλεισούρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Πτολεμαΐδα 29-4-2023

Προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εργασίες, για τη διάνοιξη της σήραγγας της Κλεισούρας, μήκους 1365 μέτρων. Άνοιξαν τόσο το Δυτικό μέτωπο (προς Άργος Ορεστικό-Καστοριά) όσο και το Ανατολικό (προς Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο).
– Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης των απαιτούμενων εργοταξίων, με μηχανολογικό εξοπλισμό, αποθήκες, υλικά κ.λπ.
– Αφαιρέθηκε η φυτική γη σε όλο το εύρος εργασιών από τα δυο μέτωπα.
– Ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές των τεχνικών κιβωτοειδών οχετών και των κάτω διαβάσεων.
– Ξεκίνησαν ήδη τα ορύγματα των έργων στην ανοιχτή οδοποιία.
– Στο Δυτικό μέτωπο υπάρχει ετοιμότητα «ομπρέλας» για δοκούς πρωτοπορίας.
Στο Ανατολικό μέτωπο διαπιστώθηκε από τις πρώτες κατασκευαστικές εκσκαφές, ότι οι εκτιμήσεις από την υπάρχουσα γεώτρηση για το εδαφικό υλικό δεν ήταν οι αναμενόμενες. Για το λόγο αυτό απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης. Είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο η σχετική μελέτη και αναμένεται η ολοκλήρωση και έγκρισή της.
Επιβάλλεται άμεσα να συνέλθει (με πρωτοβουλία Περιφερειάρχη Δ.Μ.) η συγκροτηθείσα επιτροπή παρακολούθησης του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες απαρτίζεται από τους Γ. Κασαπίδης, Κοτσάκος Στυλ. από Περιφέρεια και Γ. Εμμανουηλίδη από την επιβλέπουσα «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ». Η επιτροπή θα συμβάλει άμεσα προκειμένου να παρακαμφθούν τα όποια μικροεμπόδια, για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, στα προβλεπόμενα συμβατικά χρονικά όρια.
Οι κάτοικοι των δυο περιοχών και όχι μόνο, περιμένουν πως και πως να δουν τους μετροπόντικες να έρθουν στην περιοχή, να εγκατασταθούν στα δυο μέτωπα και να μπουν σε λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ