Κυβερνητική παρέμβαση για κατάργηση πάγιας δικονομικής αρχής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γνωστό ακόμα και σε όποιον δεν έχει καμία σχέση με τα δικονομικά, ότι στα δικαστήρια ο αριθμός των δικαστών είναι μονός, ώστε σε περίπτωση διχογνωμίας να υπερισχύει η πλειοψηφία.

Φαίνεται όμως ότι με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πάντα ανατρέπονται και στα πάντα μπορεί να γίνει παρέμβαση! Όπως αποκαλύπτει η Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr ακόμα και αυτή η διαχρονική δικονομική αρχή καταργήθηκε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου!

Ένα τμήμα το οποίο θυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Χρήστου Τζανερίκου, παραμένει δεκαμελές και είναι ακριβώς αυτό το τμήμα που θα εξετάσει το αν θα επιτραπεί η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές.

Το πρωτοφανές νομικό αδιέξοδο όπως γράφει η Μαίρη Μπενέα, δημιουργείται καθώς στην τροπολογία που κατατέθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ορίζεται θα αποφασίζει εν Ολομελεία το Τμήμα και όχι στην πενταμελή σύνθεση του και δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη, είτε για παραίτηση μέλους, είτε για προσθήκη μέλους από κάποιο άλλο τμήμα!

Οπότε… πώς ακριβώς θα βγει απόφαση στην περίπτωση που οι ψήφοι είναι 5-5; Με στρίψιμο νομίσματος, ή με πέτρα, ψαλίδι, χαρτί;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ