Μακελειό στο Βελιγράδι με 8 νεκρούς μαθητες – Σκότωσα, ελάτε, είπε στις αρχές ο 14χρονος που τους εκτέλεσε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσχεδιασμένο και μελετημένο προσεκτικά ήταν το αιματοκύλισμα που προκάλεσε νωρίτερα σήμερα σε σχολείο στην Σερβία ένας 14χρονος ο οποίος σκότωσε τον φύλακα και οκτώ μαθητές πριν  του περάσει χειροπέδες.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Το σχέδιο 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ανήλικος ο οποίος ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτςείχε δημιουργήσει ένα σχέδιο σε χαρτί που απεικονίζει πως θα έμπαινε στο σχολείο και θα άνοιγε πυρ. Μάλιστα, φρίκη προκαλεί η εκτίμηση ότι πιθανότατα είχε φτιάξει μια λίστα με τα θύματά του.

serbia2serbia3

Ο μαθητής είχε πάει κανονικά σήμερα στο σχολείο. Όμως έφυγε νωρίτερα και λίγο αργότερα επέστρεψε αποφασισμένος να σκοτώσει.

Όταν πήγε ξανά στο σχολείο φορούσε μαύρη κουκούλα και είχε στην τσάντα του δύο όπλα, το ένα θεωρείται πως ήταν ένα ημιαυτόματο CZ99.

Αρχικά, σκότωσε τον φύλακα με τον οποίο είχε λογομαχία, ενώ στη συνέχεια πήγε σε αίθουσα διδασκαλίας και πυροβόλησε κατά της δασκάλας, την ώρα που δίδασκε Ιστορία και των μαθητών.

serbia4
Ο φύλακας

Ο ανήλικος δεν είχε ικανοποιηθεί και πήγε στους διαδρόμους όπου «γάζωσε» και τραυμάτισε ακόμα περισσότερα άτομα.

Πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία και τους ενημέρωσε για την πράξη του.

«Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω», φέρεται να είπε.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο οι άντρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο σχολείο, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν. Με βάση τις ίδιες πηγές, στα πρώτα του λόγια μετά τη σύλληψή του, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί προχώρησε σε αυτό το έγκλημα, αρκέστηκε να πει πως «πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής». Πέρα από τα δύο όπλα, στο σακίδιό του βρέθηκαν και τρεις βόμβες μολότοφ.

Η εφημερίδα Republica αναφέρει πως ο δράστης είχε μάθει να πυροβολεί και έκανε συχνά εξάσκηση ενώ τα όπλα που πήρε ήταν του πατέρα του.

Έξω από το σχολείο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές με γονείς να βιώνουν στιγμές αγωνίας περιμένοντας να μάθουν νέα για τα παιδιά του. Στον χώρο είχαν σπεύσει ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας για να τους μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως μια μητέρα και μια γιαγιά, δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, όταν άκουσαμ πως τα παιδιά τους δεν βρίσκονταν στη ζωή.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Στο μεταξύ μετά την πρωτοφανή τραγωδία στην χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος το οποίο ξεκινάει από αύριο.

Ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν χρόνο σήμερα και αύριο για να μιλήσουν με τους μαθητές για τη μεγάλη τραγωδία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία του Βελιγραδίου δεν θα γίνουν μαθήματα το απόγευμα σε ένδειξη πένθους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ