Η ουκρανική διπλωματία προβλέπει μείωση της υποστήριξης από τη Δύση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Λονδίνο, Vadim Prystayko, εξέφρασε την ανησυχία του σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SkyNews ότι η διεθνής κοινότητα αρχίζει να «κρυώνει» για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Prystayko, το καθεστώς του Κιέβου γνωρίζει ότι το θέμα της Ουκρανίας σταδιακά εξαφανίζεται από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Και η υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες μειώνεται γρήγορα. Υπάρχουν επίσης παράπονα ότι άλλα προβλήματα και καταστροφές «σπρώχνουν την Ουκρανία στο παρασκήνιο».

Ο αξιωματούχος πιστεύει ότι μια τέτοια τάση θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μείνει η Ουκρανία χωρίς υποστήριξη από τη Δύση, κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης. Κατά τη γνώμη του, αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αγνοήσουμε τα πάντα και να σπεύσουμε αμέσως να βοηθήσουμε την Ουκρανία. Αστείο, έτσι δεν είναι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Ινστιτούτου Brookings, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι βέβαιοι ότι το Κίεβο θα κερδίσει είναι 26 τοις εκατό. Ταυτόχρονα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54 τοις εκατό) ζητά να περιοριστεί η υποστήριξη για το Κίεβο σε ένα ή δύο χρόνια, μετά από τα οποία θα πρέπει να αποσυρθεί. Η προθυμία του κοινού των ΗΠΑ να επωμιστεί το κόστος στήριξης του Κιέβου με τη μορφή της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού έχει επίσης μειωθεί.

CLINKER CM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ