Η μαύρη προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΝΑ

Για «γκρίζα καμπάνια» του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές.

Ακολουθώντας όμως τον «μύθο του Αισώπου», δε λένε κουβέντα, δε βλέπουν καν τη μαύρη προπαγάνδα, που ακολουθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Αν τα γνωστά σποτς του ΣΥΡΙΖΑ, με τους θεατροποιημένους διαλόγους, προβάλουν, κατά τους φιλοκυβερνητικούς σχολιαστές, μια ψεύτικη εικόνα της Ελλάδας των τελευταίων τεσσάρων ετών, τι ακριβώς είναι αυτό που περιγράφει ο ίδιος ο κος. Μητσοτάκης;

Από τη θεμιτή αξιοποίηση της «πάσας» που του έδωσε «σε κενή εστία» ο κος. Βαρουφάκης, το «τερμάτισε». Εφτασε στο σημείο, προχθές μόλις, να ισχυριστεί ότι σε τυχόν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την πιθανή συμμετοχή και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί, λέει, να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε κλειστές τράπεζες!

Πώς δεν το αντελήφθη ο καγκελάριος Σολτς, που υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, στο ιστορικό κτίριο του SPD, που φέρει το όνομα του μεγάλου Βίλυ Μπραντ;

Πώς δεν διείδε τον κίνδυνο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που έσπευσε, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του, στη χώρα μας, να συναντήσει εκτός πρωτοκόλλου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Ούτε καν ο πιστός πρωθυπουργικός φίλος κος. Βέμπερ, δεν πιστεύει αυτές τις τερατολογίες, με τις οποίες ο κος. Μητσοτάκης επιχειρεί να τρομάξει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Εκεί όμως που η αντιστροφή της πραγματικότητας (γιατί αυτός είναι ο ορισμός της μαύρης προπαγάνδας) αγγίζει τα όρια της προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών, είναι στην αναφορά, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν επιχειρηθεί να εφαρμοστεί, θα φέρει νέο Μνημόνιο.

Όταν ο κάθε στοιχειωδώς καλόπιστος αναγνωρίζει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πώς, αν μη τι άλλο, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, τα οποία άλλοι έφεραν, εξασφαλίζοντας μάλιστα έναν άνετο δημοσιονομικό χώρο, με τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και την ευνοϊκή ρύθμιση του χρέους;

Όλα αυτά δε στη βάση μιας «μπακαλίστικης» κοστολόγησης του προγράμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που κυμαίνεται από 20 ως 85 δισ., μέχρι δε τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, με βεβαιότητα θα ξεπεράσει τα 100 δισ.

Όταν μάλιστα οι κυβερνώντες δεν έχουν παραθέσει μέχρι τώρα αναλυτική κοστολόγηση των δικών τους παροχών, που τώρα εξαγγέλλουν, διαψεύδοντας τον ίδιο τον κυβερνητικό τους εαυτό. Το ποσό των 8,5 δισ., ως συνολικού κόστους, που «πάσαραν» στο φιλικό μιντιακό τους περιβάλλον, βασίζεται στην προϋπόθεση επίτευξης αναπτυξιακών επιδόσεων, τουλάχιστον υπεραισιόδοξων.

Είναι πραγματικά κρίμα, που, στην Ελλάδα του 2023, η προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος, με πλειοδοτούντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να βασίζεται στον φόβο, στην προβολή «σκιάχτρων», σε παραγωγή αυταπόδεικτων ψευδών και στην προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας.

Ισως, γιατί ακριβώς ζουν σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονται αυτά που απεικονίζονται, στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από την όποια θεμιτή κριτική για την τεχνική και αισθητική τους.

Στο δικό τους σύμπαν, δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, με προσωπική εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει ακρίβεια, στα όρια της αισχροκέρδειας. Δε συντελούνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ούτε είναι αδύνατη η πρόσβαση των πιο ευάλωτων στο σύστημα υγείας.

Είναι η άλλη όψη της μαύρης προπαγάνδας.

ΕΝΤΥΠΗ KONTRA NEWS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ