Ανάπτυξη με φτώχεια και υπερφορολόγηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιωάννα Λιούτα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών Β3 σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Flash99.4 Fm και στην Βασιλική Πολίτου στην Θεσσαλονίκη ανέφερε :

Η μείωση μισθών,η υπερφορολόγηση και η φτώχεια είναι τα επιτεύγματα της απερχόμενης Κυβέρνησης της ΝΔ

Η Κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που επιβεβαιώνουν την δραματική μείωση των μισθών στην Ελλάδα.
Στην χώρα μας σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού 9,7%.
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είδαν την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση των μισθών το 2022 στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ. Για το διάστημα 2019-2022 η Ελλάδα ήταν η μία από τις δύο μόνο χώρες του ΟΟΣΑ που ο μισθός μειώθηκε.
Η τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει τις κοινωνικές ομάδες όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος φτώχειας:
Οι άνεργοι σε ποσοστό 45,4%, οι οικονομικά μη ενεργοί εκτός συνταξιούχων (27,3%), τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά (23,6%) και τα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών (23,7%) είναι οι κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα.
Από το 2019 έως το 2023 είχαμε κατά μέσο όρο 2,8 δις. κατ’ έτος περισσότερα έσοδα από φόρους από ό,τι την τετραετία 2015-2019.
Η μείωση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών και η όξυνση των ανισοτήτων, δεν αντιμετωπίζονται με τα κουπόνια της Κυβέρνησης της ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας χθες από το Λαύριο παρουσίασε τους 11 άξονες του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»
Περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για αύξηση μισθών και εισοδημάτων,για ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας, για ρύθμιση χρεών, για δικαιοσύνη και κανονικότητα στην εργασία, για ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια και το νερό, για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας για αξιοκρατία και λογοδοσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ