Debate: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερες ερωτήσεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διακομματική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στο Debate με τους πολιτικούς αρχηγούς, για ελεύθερη ερώτηση, όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Έτσι λοιπόν, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρέθηκε στον πάτο της κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου, δεν προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε, η 6η ενότητα αντικαθίσταται θέμα που θα αφορά τη Νέα Γενιά.

Οι 6 ενότητες:

  • Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
  • Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  • Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Νέα Γενιά

Συνολικά θα υποβληθούν 36 ερωτήσεις οι οποίες θα πρέπει ερωτηθούν και να απαντηθούν μέσα σε τρία λεπτά.

Η σειρά των ερωτήσεων θα λειτουργήσει σαν ρολόι, δηλαδή στην πρώτη ενότητα θα απαντήσει πρώτα ο πρωθυπουργός, στην δεύτερη θα απαντήσει πρώτος ο Τσίπρας, στη τρίτη ο Ανδρουλάκης κ.ο.κ.

Κάθε θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση δεν μπορεί να ξεπεράσει το ενάμιση λεπτό.

Σημειώνεται ότι συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα(STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Στη συνάντηση στο Ραδιομέγαρο, οι δημοσιογράφοι που θα «αναμετρηθούν» με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πολυναμενόμενο debate της ερχόμενης εβδομάδας, έστειλαν επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία πρότειναν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με  μια ελεύθερη ερώτηση των συμμετεχόντων δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων, όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε, επίσης, να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ