Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Καλλιθεα έχασε τον αγαπημένο της αντιδήμαρχο, έφυγε ο Λαζαρος Λασκαριδης – Τριήμερο πένθος στο δημο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτώση του αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη από το μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις 27 Απριλίου, ανήμερα των γενεθλίων του, τον άφησε τόσο σοβαρά τραυματισμένο, που σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ήταν βέβαιο ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Το κρανίο του ήταν σχεδόν διαλυμένο, είχε βαρύτατα τραύματα και στο θώρακα και οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματάς έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσουν στη ζωή, την ώρα που συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες που έσπευδαν καθημερινά στο πλευρό του προσεύχονταν για ένα θαύμα.

Ένα θαύμα που τελικά δεν ήρθε και ο 55χρονος δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος πέθανε σήμερα (σ.σ. ήταν από μέρες εγκεφαλικά νεκρός…), βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην τελετή ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία πήρε το όνομα του παλαιού δημάρχου Θεόδωρου Ψαλιδόπουλου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας έπεσε από μπαλκόνι από αρκετά ψηλά (3-4 μέτρα) και μάλιστα σε σημείο τόσο στενό και δύσκολο, που τραυματιοφορείς και Πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να τον απεγκλωβίσουν.

Ποιος ήταν

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν δημοσιογράφος, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Επαγγελματίας από τα 20 του χρόνια (1988), είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven και έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.

Τριήμερο πένθος στο Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας εξέφρασε την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη και ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014. Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του , μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια» ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου

«Τεράστια» χαρακτήρισε την απώλεια του στενού φίλου του και συνεργάτη του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος:

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.

Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».

Ο Δήμος Καλλιθέας αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενημερώνει έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ