Εκλογές 2023: Έρχεται νέο κύμα δημοσκοπήσεων – μαϊμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[ΔΕΝ υπάρχει καμία έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που να κοστολογεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.]

ΣΤΗΝ εναγώνια προσπάθειά της να προκαλέσει τεχνητή συσπείρωση και να κερδίσει ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων που πάνε με το πρώτο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία καταφεύγει σε πρακτικές εξαπάτησης του λαού με δημοσκοπήσεις μαϊμού.

ΑΥΤΗ την εβδομάδα έρχεται νέο κύμα από κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια τα αποτελέσματα αυτών των γκάλοπ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και το μόνο που εξυπηρετούν είναι τον μηχανισμό προπαγάνδας της Δεξιάς που τα αναπαράγει για να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Τα πραγματικά γκάλοπ εμφανίζουν διαφορές που κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους και αφήνουν ανοιχτή την πρωτιά. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει πρωτοφανή δυναμική. Αυτό φαίνεται και από το μέγεθος και τον παλμό των συγκεντρώσεων του Αλέξη Τσίπρα. Στη Λαμία η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτελεί από μόνη της ένα πραγματικό γκάλοπ.

Αντίθετα οι συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υποτονικές και με ελάχιστο κόσμο. Παρά το γεγονός ότι κινητοποιούνται μετακλητοί υπάλληλοι και το σύνολο του κομματικού μηχανισμού, ο πρωθυπουργός μιλάει σε ένα μικρό ακροατήριο. Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέγεθος των συγκεντρώσεων και τα αποτελέσματα των πραγματικών δημοσκοπήσεων. Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται μετά μανίας σε παροχολογία και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Οι εξαγγελλίες για τους νέους, οι υποσχέσεις για αύξηση επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους και τα σχέδια για μείωση του ΕΝΦΙΑ έχουν σχέση με την κάμψη που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία.

Το επιτελείο του Μαξίμου επιχειρεί με την ακατάσχετη παροχολογία να ψαρέψει στα θολά νερά, αλλά ο κόσμος δεν φαίνεται να συγκινείται από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Προβληματική είναι η κατάσταση για τη Νέα Δημοκρατία και στους νέους ψηφοφόρους.

Στις ηλικίες από 17 μέχρι 30 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει στην κυριολεξία. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται και οι θυγατρικές της Νέας Δημοκρατίας στην ακροδεξιά. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται και εγκατέλειψε τα παραρτήματα που είχε στήσει το Μαξίμου. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μικρά κόμματα τα οποία η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να ενισχύσει για να μπορέσει στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί τους, δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία μένει χωρίς συμμάχους, με το ΠΑΣΟΚ να αρνείται κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Κυριάκος Βελόπουλος, που καταγγέλλει την απόπειρα αποστασίας που οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία.

ΕΝΤΥΠΗ KONTRA NEWS

KONTRA 01 scaled

ΔΗΜΟΦΙΛΗ