Στις φλόγες το Πακιστάν έπειτα από την «απαγωγή» του πρώην πρωθυπουργού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατομμύρια πολίτες έχουν ξεχυθεί  σε περιοχές του Πακιστάν μετά τη «σύλληψη» του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Ίμραν Χαν. Η αμφιλεγόμενη σύλληψη έγινε από παραστρατιωτικούς, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν εντός δικαστική αίθουσας

IMG 2600
Η στιγμή της σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν

Υποστηρικτές του κόμματος PTI του Ίμραν Χαν βγήκαν στους δρόμους, φτάνοντας μέχρι το αρχηγείο του Πακιστανικού Στρατού στο Ραβαλπίντι. Επεισόδια ξέσπασαν και στο Καράτσι.

Δείτε την στιγμή της σύλληψης

Σύμφωνα με βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο, το κτήριο του δημόσιου ραδιοφωνικού φορέα του Πακιστάν τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δείτε το βίντεο με τον ραδιοφωνικό σταθμό να φλέγεται

Μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι λίγο μετά την είσοδο του κ. Χαν στις εγκαταστάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ, στελέχη παραστρατιωτικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα τον ακολούθησαν. Η είσοδος αποκλείστηκε από τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ ο κ. Χαν απομακρύνθηκε λίγο μετά, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πολίτες επιτίθενται στις στρατιωτικές δυνάμεις

Ο κ. Χαν αναμενόταν να εμφανιστεί στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες ο ίδιος αποδίδει στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», σημείωσε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Στο βίντεο φαίνεται να εισβάλουν διαδηλωτές στο σπίτι του διοικητή της Λαχόρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ