Ακης Τσελέντης για το debate: Ευχαριστώ δεν θα πάρω – Προτιμώ να πάω να περπατήσω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Ένα debate παρωδία με σημαδεμένα χαρτιά- ευχαριστώ δεν θα πάρω»
Αυτό που διδάσκεται ως «παράδειγμα προς αποφυγή» στις σχολές δημοσιογραφίας, δηλαδή ότι σε μια κανονική συνέντευξη απαγορεύεται ο συνεντευξιαζόμενος να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ερωτήματα, θα ξετυλιχτεί ακόμα μια φορά μπροστά στα μάτια μας, και μάλιστα σε ένα κορυφαίο πολιτικό εκλογικό δήθεν debate.

Μα debate δεν είναι οι ξύλινες απαντήσεις των συνεντευξιαζόμενων σε εκ των προτέρων στημένες ερωτήσεις όπου φυσικά θα έχουν επανειλημμένα προβάρει με τη βοήθεια επικοινωνιολόγων τις απαντήσεις τους όπως εμείς όταν ήμασταν μαθητές προβάραμε τα ποιήματα που θα λέγαμε στις σχολικές εκδηλώσεις.

Είναι απαράδεκτο και υποτιμά τη νοημοσύνη μας το γεγονός ότι απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους έστω μια ελεύθερη ερώτηση! Σε ένα κανονικό debate όλες οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις θα έπρεπε να είναι ελεύθερες. Ολες! Μόνο οι θεματικές ενότητες θα έπρεπε να έχουν προαποφασιστεί.

Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι είναι προσβλητικό για ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο να ανέχεται τη συμμετοχή εκπροσώπων του σε αυτό το στημένο show όπου γελοιοποιείται κάθε έννοια πραγματικής δημοσιογραφίας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δημοσιογράφοι με σημαντική καριέρα πίσω τους συμφώνησαν να πάρουν μέρος σε κάτι που ουσιαστικά τους προσβάλλει. Είναι θλιβερό αυτή η καρικατούρα να επαναλαμβάνετε πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Θα μου πείτε αφού θα παρακολουθήσεις το πολιτικό πανηγυράκι απόψε τι διαμαρτύρεσαι; Όχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ να πάω να περπατήσω…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ