Παράνομος μετανάστης απήγαγε ανήλικα παιδιά στην Κύπρο – ασέλγησε στο κορίτσι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσπασε τελικά στην ανάκριση ο 29χρονος, που συνελήφθη για την απαγωγή των δύο ανήλικων που σημειώθηκε τον Απρίλιο. Παρόλο που νωρίτερα, κατά την παρουσία του ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του, δεν συνεργαζόταν με τις Αρχές και αρνείτο ανάμειξη στην υπόθεση, εν τέλει παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Ο 29χρονος στην ανάκριση του, παραδέχθηκε ότι κρατούσε τα δύο ανήλικα παιδιά παρά τη θέλησή τους, ώστε να λάβει χρηματικό ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι τον 29χρονο εντόπισε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, στο πάρκο, όπου φαίνεται να έγινε η απαγωγή των ανηλίκων. Ο αστυνομικός είχε υπόψη του την περιγραφή του 29χρονου, έπειτα από μαρτυρίες και περιγραφές επισκεπτών του πάρκου και όταν τον αντιλήφθηκε, κάλεσε ενισχύσεις από στο ΤΑΕ Λευκωσίας και αφού εξακρίβωσαν τα στοιχεία του, τον συνέλαβαν, βάσει δικαστικού εντάλματος.

Σημειώνεται πως στις 20 Απριλίου 2023, δύο ανήλικοι, μία 14χρονη και ένας 16χρονος, συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους, προέβησαν σε καταγγελία γύρω στις εννέα το βράδυ ενώπιον του ΤΑΕ Λευκωσίας, ισχυριζόμενοι πως απήχθησαν από άγνωστο άντρα.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι κατήγγειλαν πως είχαν απαχθεί σε πάρκο στη Λευκωσία, από αλλοδαπό άντρα, ο οποίους τους κρατούσε παράνομα μεταξύ των ωρών πέντε το απόγευμα με οκτώ το βράδυ.

Οι ανήλικοι, έδωσαν περιγραφή του εν λόγω προσώπου, ενώ ανέφεραν πως κατά την κράτηση τους, ο άγνωστος προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της ανήλικης.

Όπως κατήγγειλαν, ο άγνωστος τους πήρε τα κινητά τους τηλέφωνα και απαιτούσε όπως του δοθούν από τις οικογένειες τους 25 χιλιάδες ευρώ, η κάθε μία ξεχωριστά, σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ανήλικων, τους έλεγε πως θα τους μεταφέρει στην Επαρχία Αμμοχώστου και θα τους σκότωνε.

Οι ανήλικοι ανέφεραν πως επρόκειτο για αλλοδαπό, ύψος περίπου 1,70, ο οποίος φορούσε φόρμα που είχε αραβικά γράμματα, ενώ τα μαλλιά του ήταν μαύρα μακριά. Οι ανήλικοι έδωσαν διάφορα στοιχεία τα ρούχα που φορούσε και περιέγραψαν τον δράστη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, ο άγνωστος τους άφησε να φύγουν γύρω στις οκτώ το βράδυ, ωστόσο κράτησε τα κινητά τους, λέγοντας τους πως εάν τα θέλουν, να συναντηθούν την επόμενη ημέρα και να του καταβάλουν ο κάθε ένας από 1000 ευρώ ώστε να τους τα επιστρέψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ