Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του συνιδιοκτήτη του Kontra Channel, Κωνσταντίνου Παπανικόλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του συνιδιοκτήτη του Kontra Channel, Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με τον ίδιο να ζητά να μην τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση!

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεφώς και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας» έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή. Έπασχε χρόνια από καρκίνο. Πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του θανόντος κατήγγειλαν ότι, λίγες ώρες πριν πεθάνει, μεταφέρθηκε αιφνιδίως σε ένα άγνωστο μέρος, και γι’ αυτό τον λόγο προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά, με τις εισαγγελικές Αρχές να «παγώνουν» την προγραμματισμένη ταφή του.

«Μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του»

«Παρά τη θέλησή του» φαίνεται πως μεταφέρθηκε από το σπίτι του, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, προς άγνωστο σημείο. Μετά από λίγες ώρες ο επιστήθιος φίλος του, ο κύριος Λαμπίρης πληροφορήθηκε ότι ο Παπανικόλας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και αυτό ήταν το σημείο που αποτέλεσε την αρχή προκειμένου να αναζητήσει την αλήθεια» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας. Μιλώντας ο επιστήθιος φίλος του εκλιπόντα καναλάρχη, Σπύρος Λαμπίρης ανέφερε: «Το βράδυ με ειδοποιεί ο αδελφός του, ότι ο Παπανικόλας πέθανε και να πήγαινα κάποια ρούχα να του δώσω για την κηδεία του. Την επόμενη μέρα εφόσον έχω τον αριθμό παίρνω την εταιρεία και λέω “χθες ήρθατε και πήρατε τον κύριο Παπανικόλα από το σπίτι του, πού τον πήγατε, γιατί δεν ξέρω τι να απαντάω, στην Αστυνομία κι αλλού”. Μου λένε “συγγνώμη, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού δεν έχει έρθει ποτέ ασθενοφόρο και ούτε Κωνσταντίνο Παπανικόλα πήραμε ποτέ”». Το γεγονός πως ο κ. Λαμπίρης κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία, προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος και διέταξε να «παγώσει» η κηδεία του νεκρού, έως ότου πραγματοποιηθεί έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

«Είχε καρκίνο»

Τη δική του απάντηση σε όσα καταγγέλλονται έσπευσε να δώσει, από την πλευρά του, ο δικηγόρος των τριών αδελφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης. «Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας εδώ και χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο και βρισκόταν στο τελικό στάδιο. Έχει κατατεθεί μήνυση, για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι όπου διέμενε στον Ωρωπό και υπό ποιες συνθήκες διαβιούσε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας τους τελευταίους μήνες, οι συνθήκες ήταν άθλιες. Ο αδελφός του, λοιπόν, όταν απέκτησε τη δύναμη με τη χορήγηση της προσωρινής διαταγής, πήγε να τον παραλάβει για να τον πάει σε ένα πολύ καλύτερο μέρος, σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο και όχι φυσικά σε άγνωστο μέρος όπως αναφέρθηκε» πρόσθεσε ο κ. Χρυσάφης. Βέβαια, αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε μιλήσει σε βίντεο, όπου και είχε αναφέρει πως δεν επιθυμούσε να πάρει την επιμέλειά του ο αδελφός του.

Σοκάρει η τελευταία φωτογραφία του καναλάρχη

Σοκαριστική είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, λίγο πριν τον θάνατό του. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, ο καναλάρχης βρίσκεται σε ένα καροτσάκι έξω από το ασθενοφόρο, τυλιγμένος με μια κουβέρτα και εμφανώς καταβεβλημένος.

C4CD82E7 F88E 40F8 9D6A E0577588FE5A

Ο ιδιοκτήτης του 25% των μετοχών του Kontra Channel και γνωστός από τις επί σειρά ετών εμφανίσεις του στο κανάλι του Τηλεφώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και παρέμενε στο σπίτι, μαζί με τον επιχειρηματία φίλο του Σπύρο Λαμπίρη και δύο γυναίκες που τον φρόντιζαν, καθώς δεν είχε σύζυγο και παιδιά. Φιλικά του πρόσωπα κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία, «μπλοκάροντας» την ταφή του Παπανικόλα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα. Εισαγγελέας έδωσε εντολή για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ούτως ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του. «Πριν φύγει μίλησε και σε βίντεο και είπε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου”» δήλωσε ο φίλος του Παπανικόλα, Σπ. Λαμπίρης, ο οποίος καταγγέλλει ότι η εταιρία του ιδιωτικού ασθενοφόρου τού είπε πως δεν είχε στείλει ποτέ όχημα για να τον παραλάβει!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ