Δικαιώθηκε ακόμη και ο Λιάγκας που ελεγε πως θα πάμε άπατοι στον διαγωνισμο της Eurovision

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη Eurovision, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι γεγονός, το οποίο είχε γεννήσει ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε πως «η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ».

Το «Breakfast @ Star» μάλιστα σχολίασε και το ποσό που δαπανήθηκε για την συμμετοχή της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό το οποίο άγγιζε τα 550,000 ευρώ, κάνοντας λόγο για μία φτωχή εικόνα και ένα ερασιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Λιάγκας μάλιστα είχε εκφράσει πολύ έντονα την δυσαρέσκειά του αναφορικά με την επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού, λέγοντας πως θα πάει άπατο, ενώ είχε προβλέψει ότι δεν θα πέρναγε στον τελικό.

Η εκπομπή «Πρωινό» ξεκίνησε σήμερα έχοντας ως μουσικό χαλί το τραγούδι του Βίκτορ Βερνίκου «What They say» και ο παρουσιαστής έκανε έναν ιδιαίτερα σχολιασμό λέγοντας πως: «Θα έπρεπε να ξεκινήσουμε λίγο πιο καλά ρε παιδιά! Βάλτε κάτι επιτυχημένο! Δεν καταλαβαίνω γιατί να ταυτιζόμαστε με την αποτυχία. Τι επιλογές είναι αυτές; Έλεος. Μέχρι τις 12.45 μαζί θα είμαστε, δεν ξεκινήσαμε καλά και ελπίζω να το στρώσουμε στην πορεία».

Φυσικά ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η απόκλιση της Ελλάδας από τη Eurovision με τον Γιώργο Λιάγκα να επιμένει στην γνώμη του, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει και με την ΕΡΤ σχετικά με τα χρήματα τα οποία διέθεσαν για την συμμετοχή της χώρας μας στο εν λόγω μουσικό event.

«Καλώς ή κακώς έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να ασχολούμαστε και να την αγαπάμε τη Eurovision. Και όχι αδίκως, είναι χαρά. Είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός παγκοσμίως με πολύ μεγάλη τηλεθέαση και είναι ένα πολύ ωραίο προϊόν που δοκιμάζονται οι νέες τεχνολογίες. Ασχολούμαστε με τη Eurovision γιατί μας προσφέρει χαρά. Και όταν ξαφνικά μία ημέρα κάποιος ξυπνήσει και πει ότι δεν θα πάω να προσφέρω χαρά, αλλά θα πάω να αποκτήσω ποιοτικό άλλοθι και τελικά πετυχαίνει αυτό που είπαμε προχθές, να πάμε άπατοι!»

«Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, είναι αυτός που προβλέπει ότι θα πάει άπατο; Που δεν προβλέψαμε κάτι φοβερό, τι κάνει νιάου νιάου… Και δεν μιλάω για το παιδί, είναι ένα ταλαντούχο παιδί αλλά αυτοί που το επέλεξαν στην ΕΡΤ. Γίνανε όλα με διαφάνεια ή υπήρχαν και αδιαφανείς διαδικασίες; Και ξεφτιλιστήκαμε με το τραγούδι που δεν ήταν καλό. Λάθος επιλογή… Ήταν από τις λίγες φορές που μπήκαμε και μέσα, και θα το δείξουμε με στοιχεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ