Για «εξαγορά ψήφου» κατηγορείται ο κρατούμενος Μπελέρης – Μήνυμα Μητσοτάκη: «Άμεση απελευθέρωση»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία κι ενώ κορυφώνεται η πολεμική της αλβανικής κυβέρνησης κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ο ομογενής υποψήφιος συνελήφθη αιφνιδίως χθες το βράδυ στη Χιμάρα μαζί με άλλα δύο άτομα από τους ασφαλίτες του Έντι Ράμα και παραμένει κρατούμενος στο τμήμα Αυλώνας, όπου μετέβη για να τον συναντήσει και η Ελληνίδα πρέσβης στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση.

Προκαλεί ο Ράμα – Προεκλογικό «μπλόκο» στον Μπελέρη!

Σε δήλωσή του ο Αλβανός Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου» και απαίτησε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη».

Κάλεσε, δε, την πολιτική και τους με αυτήν σχετικούς, να μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και να «αφήσουν ανεπηρέαστο» το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών!

Ισχυρίστηκε ακόμα, ότι το γεγονός «ουδεμία σχέση» έχει με τον προεκλογικό αγώνα… Μας έπεισε.

Ειδικά μετά τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη, προβλέπει και τριήμερη απαγόρευση συμμετοχής του στην προεκλογική καμπάνια για τη δημαρχία της Χιμάρας!

Άρα, αν και εφόσον ισχύει αυτό, ο ομογενής υποψήφιος θα μπορεί να ξανασχοληθεί με την εκστρατεία του… μετά τις δημοτικές εκλογές οι οποίες είναι την προσεχή Κυριακή 14 Μαΐου!

Μητσοτάκης: «Να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε»

Από τη Λέσβο, στην οποία βρίσκεται για προεκλογική περιοδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε (έστω και λίγο καθυστερημένα) στο θέμα της σύλληψης Μπελέρη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί «εκπτώσεις» στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση όσων φυλάκισε η Αλβανία:

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης. Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Ενημερώθηκε και η Πρόεδρος της Κομισιόν: Σύλληψη «βάσει ανυπόστατων κατηγοριών»

Το μήνυμα ότι «η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η ΕΕ δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» μετέφερε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ