Συγκλονιστική παρέμβαση της αδελφής του δεύτερου συλληφθέντα Παντελή Κοκαβέση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμός και αναβρασμός έχει προκληθεί στην ελληνική κοινότητα της Χειμάρρας μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, του δικηγόρου του, ενός συνεργάτη του και του δεξιού χεριού του πολιτικού, Παντελή Κοκαβέση.

Συγκλονιστική παρέμβαση της αδελφής του δεύτερου συλληφθέντα Παντελή Κοκαβέση από την 🇦🇱 αστυνομία.

Ξεφτίλισε το ΕΛΙΑΜΕΠ σύστημα της Νέας Δημοκρατίας που ξεπλένει & προωθεί τυφλά την ένταξη της 🇦🇱 στην 🇪🇺 & την αναγνώριση του 🇽🇰.

https://twitter.com/ellas_nikos/status/1657340330893537282?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του κ. Κοκαβέση στο Newsbomb.gr δεν αληθεύει το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι ούτε ο Μπελέρης, ούτε οι συνεργάτες τους, αλλά αντιθέτως οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί ότι θα μείνουν στο κρατητήριο για 72 ώρες μέχρι να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων.

Η ελληνική κοινότητα έχει συσπειρωθεί περισσότερο από ποτέ και θα ανέβουν τις επόμενες ώρες στη Χειμάρρα για να ψηφίσουν και να ζητήσουν την αποφυλάκιση του Μπελέρη και των συνεργατών του.

Συγγενής του Παντελή Κοκαβέση μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής 12 Μαΐου.

«Την Κυριακή 14 Μαΐου είναι οι εκλογές για τον Δήμαρχο σε πολλά χωριά. Υπάρχουν δύο κόμματα, της Ομόνοιας και το Αλβανικό κόμμα, το οποίο είναι το αντίπαλο. Ο Φρέντι Μπελέρης καθόταν έξω από το μαγαζί που έχει στη Χειμάρρα μαζί με τον δικηγόρο του και τον συνεργάτη του. Ξαφνικά εμφανίστηκαν ασφαλίτες και ένστολοι και τους πήραν αυτόφωρο. Δεν ήξεραν τον λόγο και μετά τους είπαν ότι έχουν δωροδοκήσει κόσμο για ψήφους.»

Όπως αναφέρει ο συγγενής, ο κ. Κοκαβέσης πρόσφατα είχε χειρουργηθεί και είναι καρδιοπαθής και ενώ ενημέρωσε στο τμήμα, εκείνοι τον πήγαν στο νοσοκομείο αλλά μετά τον γύρισαν στο κρατητήριο παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Τους έδωσε χαρτιά ότι είναι καρδιοπαθής, τον πήγαν νοσοκομείο και τους είπαν ότι θα βγει 72 ώρες μετά, δηλαδή μετά τις εκλογές», ανέφερε.

«Ο γαμπρός μου ήταν στο σπίτι και κατεβαίνει να δει τι έγινε και χωρίς λόγο και αιτία τον συνέλαβαν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συγγενής του κ. Κοκαβέση ξέσπασε καθώς τόσο ο κ. Μπελέρης όσο και οι συνεργάτες του κρατούνται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να κάνει νοθεία στις εκλογές ο Έντι Ράμα με τον δικό του άνθρωπο στην τοπική κοινότητα.

«Υποτίθεται ότι μένουν μέσα για εξακρίβωση στοιχείων, γιατί δεν έχουν κανένα στοιχείο ενοχής. Ίσα ίσα ισχύει το αντίθετο. Θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Να έχουν την Κυριακή τον πλήρη έλεγχο. Τα βασικά στελέχη θα είναι στο κρατητήριο και θα κάνουν στις εκλογές νοθεία».

Αν και τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, ήθελαν τον Μπελέρη με τους συνεργάτες του να έχουν αφεθεί ελεύθεροι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. «Δεν τους έβγαλαν ποτέ ενώ είχαν πει στις ελληνικές αρχές ότι θα τους έβγαζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγενής του Κοκαβέση.

«Είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, θα έβγαινε ο δικός μας και μάλλον αυτό τους τάραξε, αλλά ο κόσμος συσπειρώθηκε. Θα πάμε να ψηφίσουμε, το κόμμα του Μπελέρη στέλνει δωρεάν πούλμαν για να μετακινηθούμε προς τη Χειμάρρα», τονίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ