Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! – Πρώτη δήλωση του θριαμβευτή Φρέντι Μπελέρη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς προηγούμενο είναι τα όσα συνέβησαν στην Αλβανία σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ο Έντι Ράμα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με μεθοδεύσεις, βία και νοθεία, ώστε το ελληνικό στοιχείο να μη αναδειχθεί, κυρίως στη Χιμάρα.

Όμως, ηττήθηκε κατά κράτος, αφού ο Ελληνισμός ενώθηκε και μίλησε, αναδεικνύοντας νικητή στο δήμο Χιμάρας τον Φρέντι Μπελέρη, τον υποψήφιο του ΚΕΑΔ τον οποίο το καθεστώς Ράμα συνέλαβε αξημέρωτα με αστείο κατηγορητήριο («εξαγοράς ψήφων») και τον έριξε στη φυλακή.

Ο Μπελέρης βρίσκεται προφυλακισμένος στα Τίρανα και περιμένει να δει την εξέλιξη της υπόθεσής του που έχει αναλάβει η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς (SPAK).

Ενημερώθηκε για τον θρίαμβό του και μέσα από τη φυλακή έστειλε μήνυμα:

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!»

Ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του εκλεκτού του Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο, με ποσοστό 50,12% έναντι 49,88%, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Στο άκουσμα της είδησης ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί από τους Έλληνες της Χιμάρας, οι οποίοι έδωσαν δίκαιο αγώνα και δικαιώθηκαν!

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες είχε κάνει λόγο για «νέα εποχή» στη Χιμάρα μετά τη νίκη Μπελέρη:

«Σε κανένα δήμο δεν ήρθαν αντιμέτωποι με την αλβανική κυβέρνηση και το κράτος όπως εδώ στη Χιμάρα. Η χαρά είναι αυτονόητη, είναι πραγματικά ένας θρίαμβος. Με την ανακήρυξη του Μπελέρη ως νικητή, δίνεται ο όρκος και ξεκινά μια νέα περίοδος για τη Χιμάρα. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα. Εδώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις πολιτικές του».

Μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ο επικεφαλής του PBDNJ (ΚΕΑΔ), είχε πει στα ΜΜΕ, ότι «δεν πρόκειται για νίκη, αλλά για θρίαμβο» και ότι ο Μπελέρης θα είναι σύντομα επικεφαλής του Δήμου Χιμάρας μετά την αποφυλάκισή του:

«Δεν είναι νίκη, είναι θρίαμβος. Το ξέραμε και το περιμέναμε. Για μια στιγμή φάνηκε μια πρωτοφανή καταιγίδα. Οι Χειμαριώτες μίλησαν, θρίαμβος για τον Μπελέρη. Μια νέα σελίδα ανοίγει για τη Χιμάρα. Ο Μπελέρης θα είναι σύντομα στην κορυφή των καθηκόντων του. Ο κόσμος τον άφησε ελεύθερο, με την αποφυλάκιση από το Δικαστήριο θα είναι επικεφαλής του δήμου.Άκουσε τα νέα κι εκείνος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ