Κλιμακώνεται η στρατηγική Μητσοτακη για τον διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε όλο και πιο έντονες προσπάθειες διεμβολισμού του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής επιδίδεται η Νέα Δημοκρατία όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών και απευθύνεται πλέον ευθέως σε μερίδα «πράσινων ψηφοφορών» που διαφωνούν με τη γραμμή Ανδρουλάκη για την τήρηση ίσων αποστάσεων απέναντι σε Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα.

Με αλλεπάλληλες αναφορές τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος προβάλλουν τον αφήγημα ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Με ξεπερασμένα συνθήματα για μία Δεξιά που δεν υπάρχει. Ή με ανύπαρκτους κινδύνους που βλέπει, τάχα, να τον πολιορκούν. Και εκεί, ακριβώς, είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκείνος που υπονομεύει μια νέα συμπόρευση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. «Γνωρίζουμε καλά πως με ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και Μείναμε Ευρώπη. Όπως και μαζί, το 2019, ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος σε μια σαφή προσπάθεια να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «παρακάμπτοντας» τον αρχηγό τους που εκλέχθηκε με το συντριπτικό 68% μόλις πριν από ενάμιση χρόνο. «Απευθυνόμαστε στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία ασφάλεια στα σύνορα και πολιτική σταθερότητα» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα

Λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το νήμα από τον κ. Σκέρτσο κατταλογίζοντας «λαϊκισμό» στον κ. Ανδρουλάκη με τον οποίο διαφωνούν, όπως ισχυρίστηκε, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. «Κοιτάζει στο παρελθόν κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου, αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μαζί μας στον αγώνα κατά του λαϊκισμού. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο ή σπασμένο όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αρνούνται να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που ήταν μέχρι χτες ο αντίπαλός τους. Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό» είπε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ηράκλειο καλώντας ουσιαστικά σε συμπόρευση τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που προτιμούν τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος το 27,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που επιθυμεί συγκυβέρνηση με ΝΔ

Εντωμεταξύ, χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας RASS καταμέτρησε το μέγεθος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση διεμβολισμού της ΝΔ. «Στην περίπτωση που στις εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής;» ρώτησε χαρακτηριστικά η εταιρεία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (38,9%) δικαίωσε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα το 27,9% των ψηφοφόρων απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να μετέχει σε συγκυβέρνηση και το 11% τόνισε ότι δεν θα πρέπει μεν να συγκυβερνήσει αλλά να δώσει ψήφο ανοχής σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, το 27,2% τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και το 21,1 υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι εκείνος πρώτο κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ