Εκτέθηκαν βάναυσα και τα ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τον Κιλιντσάρογλου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πολύ παλιοί Ελληνίδες και Έλληνες, και επειδή όταν το πρωί που έβλεπαν Ανατολή του ήλιου, και που συχνότατα κρατούσε ολημερίς, το ερμήνευαν λαϊκά πως η «καλή μέρα « απ το πρωί φαίνεται». Αυτό το λαϊκό «σόφισμα» που κρατά ακόμα και σήμερα, μεταφορικά χρησιμοποιούμενο, λέγεται για να δείξει / αποδείξει εκ των υστέρων πάντοτε, ότι πολλές καταστάσεις, αν όχι όλες, είναι γραμμένες, και από πολύ πριν φανερωθούν, στον…καιρό. Για όποιον ξέρει να διαβάζει τέτοια.

Αυτό το βλέπουμε σήμερα λοιπόν μπροστά μας με τα συμβαίνοντα στη χώρα Τουρκία. Σε καμία τηλεοπτική εκπομπή, είτε πρωινή είτε αργότερα, αφού τα πρόγραμματα τους ήταν γεμάτα Τουρκία (τώρα δεν είναι) και τα «παράθυρα» τους γεμάτα από κάθε λογίς γνώστες και προγνώστες , ουδείς εξ αυτών, που όλοι έβλεπαν αναβολή προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή ένεκα μη συγκυριακής δημοφιλίας για τον πρόεδρο, διατύπωσε την εκτίμιση ότι ο Ερντογάν θα ακολουθούσε την χρονική ακολουθία.

Ουδείς. Τουναντίον, και Ιδιαίτερα δε μετά τους καταστροφικούς ( και εδώ φτύνουμε το κόρφο μας) σεισμούς στη χώρα αυτή, όλοι τους συμφωνούσαν πως ο Ερντογάν βρήκε το έρεισμα, που του έλειπε και τόσο ανάγκη είχε για να προβεί σε μία γενναίου μήκους αναβολή των εκλογών μέχρι …να ορθοποδήσει τουλάχιστον, αν όχι οικονομικά, δημοσκοπικά. Κούνια που τους κούναγε (λαός το λέει) αφού όλα τους ήλθαν ανάποδα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ποτέ δεν θα πήγαινε σε εκλογές που θα τις έχανε, και αυτό κανείς δεν το, έστω και δειλά, ποτέ διατύπωσε. Τι τουρκολόγοι ( έχουμε τέτοιους τόσους πολλούς;) τί διεθνολόγοι, τι καθηγητές, τί ότι κι ´ αν πείς παρέλασαν στους φακούς όλων των στούντιο, χωρίς κανένας να προβλέψει αυτά που σήμερα βλέπουμε.

Τι βλέπουμε; Ένα λαό διαιρεμένο στα δύο, δύο μισά έτοιμα να …και ο Αλλάχ φυλάξει (και ότι «οι» θέλει ο καθένας ας βάλλει). Το τί το σωστό, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς στις μετά τις εκλογές σχέσεις τους με τη διεθνή κοινότητα, και από τις χώρες αυτές που οικονομικά εξαρτώνται. Δες «πετρελαιάδες».

Εμείς; Να μας φυλάξει ο.. να μή γίνει «μετάσταση» προς τα εδώ, αφού τέτοιο δεν προβλέπεται ένεκα που οι καιροί πάντα προς ανατολάς βαίνουν, τις δε πολύ ολίγες φορές που εδώ βαίνουν προς δυσμάς, ..άστρα να πάνε. Παλιόκαιροι. Μακριά!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ