Πρωτοφανής απρέπεια Μητσοτακη στον αέρα του Νίκου Χατζηνικολαου, απέναντι στους συγγενείς των 57 νεκρών στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε όλο τον ελληνικό λαό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Με τους χαροκαμένους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη να μην έχουν ακόμη σαφείς απαντήσεις και κανείς πολιτικός προϊστάμενος να μην έχει πληρώσει, ο Μητσοτάκης τους κατηγόρησε ότι… εργαλειοποιούν την τραγωδία!

Πρωτοφανής και χυδαία επίθεση Μητσοτακη στους χαροκαμένους γονείς και στους συγγενείς των 57 παιδιών στα Τεμπη.
«Οι συγγενείς εργαλειοποιουν την τραγωδία.
Ο θυμός δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές».

Με αλαζονεία εμφανίστηκε ενοχλημένος για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος 17 προσώπων -εκ των οποίων πολιτικοί, υπουργοί και του ιδίου- οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος, που βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα. Μάλιστα είχε το θράσος να μιλήσει για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές»!

Επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναισθησία, όταν ρωτήθηκε για τη μήνυση, απάντησε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Άμεση απάντηση Τσαπανίδου στην πρόκληση Μητσοτάκη

Για τα όσα προκλητικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του. Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους».

Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

Η μήνυση κατά των υπευθύνων για το έγκλημα στα Τέμπη

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά πολιτικών προσώπων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα η μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος εκπροσώπων της ΡΑΣ, της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Τα μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το thesstoday.gr και υπέβαλλαν μήνυση κατά των προσώπων που χαρακτηρίζουν ως «βασικούς υπεύθυνους για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα, παρά την επίμονη προσπάθεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού συστήματος και του Τύπου να λησμονηθεί».

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται κατά των:

Κυριάκου Μητσοτάκη (πρωθυπουργός), Κώστα Καραμανλή (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Χρήστου Σπίρτζη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Παπαδόπουλου (αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μεταφορών), Γεωργίου Καραγιάννη (υφυπουργός για θέματα Υποδομών), Νικόλαου Μαυραγάνη (τέως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Ιωάννη Ξιφαρά (Γ.Γ. Μεταφορών), Μαρίας – Έλλης Γεράρδη (Γ.Γ. Υποδομών), Γεώργιου Γεραπετρίτη (υπουργός Επικράτειας), Ιωάννας Τσιαπαρίκου (πρόεδρος ΡΑΣ), Σπύρου Πατέρα (πρόεδρος ΟΣΕ), Παναγιώτη Τερεζάκη (μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ), Χρήστου Βίνη (Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ), Χρήστου Παληού (Μεταβατικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), Maurizio Capotorto (Δ/ντος Συμβούλου της Hellenic Train), Dario Lo Bosco (πρόεδρος ΔΣ της Hellenic Train).

Μάλιστα η μήνυση στρέφεται επίσης και κατά παντός συνυπευθύνου σε βάθος 15ετίας για τα αδικήματα στα οποία αναφέρουν, αλλά και κάθε υπευθύνου για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία τουλάχιστον 57 θανάτων, ακαθόριστου έως σήμερα αριθμού αγνοούμενων και πολλαπλάσιων σοβαρών τραυματισμών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση: «Ιδίως δε των υπαλλήλων που επάνδρωναν τις θέσεις των Σταθμαρχών της κρίσιμης βάρδιας, του Επιθεωρητή του ΟΣΕ και όποιων άλλων υπαλλήλων και στελεχών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, υπουργών και εν γένει κυβερνητικών αξιωματούχων, σε βάθος 15ετίας τουλάχιστον, οι πράξεις οι παραλείψεις των οποίων συνδέονται αιτιωδώς με τις χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και ασφάλειας, που προκάλεσαν εκτός από την σκόπιμη διόγκωση του κόστους των έργων (απιστία) διαρκή έκθεση του κοινού σε κίνδυνο απώλειας της ζωής και σε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το μαζικό έγκλημα της 28.2.2023 και πολλά άλλα μικρότερης διάστασης στο παρελθόν».

Επιπλέον χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή ως «απολύτως ακατάλληλο σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή» και υπενθυμίζουν τη δήλωσή του «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

Όπως τονίζουν, τον ρόλο του πρωταιτίου τον έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ