Σάλος με παλιότερο δημοσίευμα που ήρθε στο φως με επιστολή του Μανου Χατζιδάκι εναντίον του Διονύση Σαββοπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι θλιβερό άτομα που ξεκίνησαν με κάποιο ταλέντο να καταλήγουν σε μια εξυπνακίστικη χυδαιότητα».
Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε άλλο με το #Σαββοπουλο
Ο Μάνος Χατζιδακις ειχε μιλήσει για την χυδαιότητα του από το 1986.
Του φυράματος Μητσοτακη είναι…

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του fosonline.gr: Η σχέση Σαββόπουλου-Χατζιδάκι πέρασε από σαράντα κύματα και όλα ξεκίνησαν από ένα στίχο του πρώτου “Χατζιδάκια ‘μ, Θεοδαράκια ΄μ, εσείς τρώνε και πίνετε κι εμένα με τρώει η αρκούδα” αναφερόμενος στην παραμονή του επί χούντας στην Ελλάδα, όταν οι κορυφαίοι συνθέτες ζούσαν στο εξωτερικό. Ακολούθησε βέβαια μετά απο πολλά χρόνια δημόσιο συγγνώμη του Σαββόπουλου

Σε ένα άλλο επεισόδιο ο Μάνος Χατζιδάκι έστειλε μια επιστολή στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του Διονύση Σαββόπουλο, στον οποίο μάλιστα απαγόρευσε με την ίδια επιστολή, να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του.

«Αγαπητή Ελευθεροτυπία,

Συγχωρέστε με αν σας φανώ λίγο ανεπίκαιρος ως προς το θέμα που έρχομαι να σας απασχολήσω. Μεσολάβησαν οι δημοτικές εκλογές και φυσικά η σημασία τους υπήρξεν ισχυρότερη από τη έκπληξη που δοκίμασα παρακολουθώντας την εναρκτήρια εκπομπή του κ. Σαββόπουλου, όπου έλαμψε η αγωγή και το επίπεδό του.
Ο κ. Σαββόπουλος, θέλοντας να κοινοποιήσει δημοσίως, την όχι δημοσίως εκφρασθείσα επιθυμία μου, να μην μεταχειριστεί τη μουσική μου στις εκπομπές του, βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί την άρθρωσή μου με την κάπως ανορθόδοξη προφορά μου στο γράμμα Ρο.
Τόσα χρόνια μιλούσα από το Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου και κανείς δε βρέθηκε -φίλος κι εχθρός- να σταθεί στην ιδιοτυπία της προφοράς μου. Και μόνον ο κ. Σαββόπουλος την επισήμανε. Τί οξυδέρκεια! Πρέπει ακόμη να προσθέσω πως δεν μου διέφυγε η ισχυρή δόση ειρωνείας και αναίδειας που περιείχε ο ίδιος στη συνομιλία του με τον κ. Θεοδωράκη.
Κατόπιν αυτών, του απαγορεύω όχι μόνο τη χρήση της μουσικής μου, αλλά και την απλή αναφορά του ονόματός μου στις τόσον εγωπαθητικές εκπομπές του. Θα φροντίσω και νομικά να κατοχυρωθώ.
Είναι όμως θλιβερό, άτομα που κάποτε ξεκίνησαν με κάποιο ταλέντο, να καταλήγουν σε μια εξυπνάδικη χυδαιότητα για να καλύψουν έτσι τη ραθυμία τους και τη μουσική τους απραξία.»

Ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος, αρκετά χρόνια αργότερα, το 2012, δήλωνε στο BHMAgazino, ότι ο ίδιος το έπαιξε «αφ’ υψηλού» όταν τον γνώρισε
«Ισχύει ότι όταν γνωρίσατε τον Χατζιδάκι τού κάνατε επίθεση;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Ήμουν αγενής. Εν ονόματι της ανεξαρτησίας του πνεύματος και της νεότητος, το ’παιξα αφ’ υψηλού και “εναλλακτικός”, ενώ τον θαύμαζα και είχα μεθύσει από τη χαρά που το όνειρό μου να τον συναντήσω γινόταν πραγματικότης. Αντί να του δείξω αυτό, εκστόμιζα διάφορες “απόψεις” ότι π.χ. η καινούργια ενορχήστρωσή του των “Ορνίθων” ήταν χολιγουντιανή ή ότι η “Μυθολογία” ήταν σαν τσιμπιδάκι στα μαλλιά. Εν τω μεταξύ, πρόσεξα ότι είχε λυθεί το κορδόνι του παπουτσιού του και ενώ ποθούσα να σκύψω και να του το δέσω, συνέχισα αγέρωχος με διάφορες “απόψεις”. Το κακό είναι ότι όσο ζούσε δεν τόλμησα να του εκφράσω τα αληθινά μου αισθήματα για αυτόν. Του μιλούσα πάντα σαν ισότιμος ντε και καλά, ενώ ένιωθα κατώτερός του. Ωσπου πέθανε και έχασα την ευκαιρία για πάντα. Ομως με άκουγε πάντα με χαμόγελο και συγκατάβαση. Ισως είχε καταλάβει την “πόζα” μου, τον βαθύ σεβασμό μου για αυτόν. Αυτό ελπίζω», ήταν η απάντηση του Διονύση Σαββόπουλου.

Πάντως, τα πάθη μεταξύ των δύο μεγάλων μουσικών φαίνεται πως στη συνέχεια κόπασαν, καθώς το 1988 ο Διονύσης Σαββόπουλος πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων στο θρυλικό κέντρο «Σείριος» του Μάνου Χατζιδάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ