Επιχείρηση υποβάθμισης των δηλώσεων Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με παρέμβαση του το Μαξίμου διαψεύδει πως ο πρωθυπουργος εννοούσε τους συγγενείς των θυμάτων ενώ υπήρξε το πρωι και παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολαου.

Ένας αγώνας δρόμου να αντιστραφεί η πραγματικότητα και να… δικαιολογηθεί η αισχρή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ, όταν και ο Πρωθυπουργός ξεστόμισε το αναίσχυντο περί «εργαλειοποίησης» της τραγωδίας, επειδή οι συγγενείς κατέθεσαν μηνύσεις και κατά πολιτικών προσώπων, ενώ πρόσθεσε ότι ο «δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές»!

Ακολούθησε η, γραφικότερη του γραφικού, προσπάθεια του Άκη Σκέρτσου να κάνει το άσπρο-μαύρο και να πείσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφερόταν στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, οι οποίοι προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στις 30 Μαΐου!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο αργότερα, άλλαξε αφήγημα και επιτέθηκε στον…ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τάχα έκανε «κοπτοραπτική» των δηλώσεων του Πρωθυπουργού!

Ακόμα και στελέχη της ΝΔ (από τοπικές οργανώσεις) έχουν μείνει αποσβολωμένα να παρακολουθούν το ρεσιτάλ χυδαιότητας προσβολών, κυνισμού, αναισθησίας και την χωρίς αιδώ προσπάθεια του Πρωθυπουργού και των αυλικών του, να αποτινάξουν από πάνω τους την ευθύνη, να «θάψουν» το γεγονός και να πλέξουν ένα νήμα παραπληροφόρησης με σκοπό να «πνίξουν» την αλήθεια.

Φυσικά από όλη αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τελευταίας ρανίδος, δεν θα μπορούσε να λείπει η κορωνίδα των «συνηγόρων», ο ΣΚΑΪ και ο Άρης Πορτοσάλτε!

Από το στούντιο του Φαλήρου, επέμεναν να στοχοποιούν τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ, υποστηρίζοντας ότι σε εκείνους επιτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών!

Πληρωμένη απάντηση στους λυτούς και δεμένους που έχει βάλει το Μαξίμου για να… γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης:

«Που ήξεραν τόσα χρόνια ότι ο σιδηρόδρομος είναι σε αυτό το χάλι και μέσα στη Βουλή έλεγαν ‘ντροπή που μιλάτε για θέματα ασφαλείας’… Που δεν έχει ντροπή ο Καραμανλής, να βγει και να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, από τους τραυματίες και όλο τον κόσμο, που τον δούλευε. Ακόμα και σήμερα δεν είναι «σφραγισμένος» ο σιδηρόδρομος. Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων τι κάνει; Είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια. Εργαλοποιούμε εμείς; Θα βρούμε τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στον σιδηρόδρομο, πείτε στον κ. Μητσοτάκη», είπε μεταξύ άλλων στο ieidiseis.gr, εκφράζοντας οργή για την άθλια δήλωση Μητσοτάκη.

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος

Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η προσβλητική και αισχρή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μεγάλες.

Αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε για το Πρωθυπουργό ότι «δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει», ενώ στη συνέχεια και οι μηχανοδηγοί μέσω του Προέδρου τους, Κώστα Γενηδούνια, εξέφρασαν την οργή τους: «Νοιώθουμε οργή γιατί, όχι μόνο δεν μας ακούγατε, αλλά μας χλευάζατε τέσσερα χρόνια ως πολιτική ηγεσία».

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε κι αυτό τα βέλη του, κάνοντας λόγο για «προσβολή»:

«Η αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι “εργαλειοποιούν” προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα και το θάνατο 57 ανθρώπων».

Όπως και το ΜέΡΑ25, που μίλησε για «αποκρουστικό κυνισμό του κ. Μητσοτάκη για το έγκλημα στα Τέμπη»:

«Για τον κ. Μητσοτάκη οι συγγενείς των θυμάτων και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους εργαλειοποιούν το έγκλημα στα Τέμπη. Τόσος ήταν και τόσος είναι ο Πρωθυπουργός μιας Κυβέρνησης που δεν δίστασε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της παράταξης του τον Υπουργό Μεταφορών του εγκλήματος των Τεμπών, κ. Καραμανλή. Τέτοια είναι η αντίληψη και ο “πολιτικός πολιτισμός” του κ. Πρωθυπουργού που επαναλειτούργησε τον σιδηρόδρομο με τους ίδιους δολοφονικούς κινδύνους, τις βλάβες και την ανασφάλεια. Αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο επιτελάρχης αυτού του ξεδιάντροπου, δολοφονικού επιτελικού κράτους και παρακράτους, το οποίο λειτουργεί υπό την ασυδοσία της πλειοψηφίας των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία, από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, έπαθαν προσωρινή αμνησία. Όσο και αν προσπαθούν, τα Τέμπη δε θα ξεχαστούν, ούτε το δίκαιο αίτημα του λαού για δικαιοσύνη και για τέλος στις δολοφονικές μνημονιακές ιδιωτικοποιήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ