Οι Αλβανοί έτοιμοι να ανατινάξουν το κτίριο στενού συνεργάτη του Μπελέρη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Χειμάρρα, καθώς προχωρούν τα σχέδια τους για απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα, την ώρα που ο δήμαρχοςΦρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη άπραγη, απέναντι σε αυτό το νέο έγκλημα του Ράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πριν λίγη ώρα, κλιμάκιο της πολεοδομικής αστυνομίας το οποίο βρίσκεται στο στο χωριό Δρυμάδες, έχει ανοίξει τρύπες σε κτίριο που οποίο ανήκει στον στενό συνεργάτη του Μπελέρη, Φιόρη Μπέλη, με σκοπό να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη για να το κατεδαφίσουν. Μάλιστα εστάλη μήνυμα ότι αύριο θα ακολουθήσει κατεδάφιση της περιουσίας και άλλου μέλους της εφορευτικής επιτροπής του κυρίου Μπελερη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνεργάτης του δημάρχου, ο οποίος ήταν και μέλος της  επιτροπής καταμέτρησης στις δημοτικές εκλογές, έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης, ενώ όπως καταγγέλλει, απευθύνθηκε ήδη στην εισαγγελία Αυλώνας, ωστόσο του απάντησαν ότι δεν θα εξεταστεί το αίτημα του για ασφαλιστικά μέτρα.

Εκμεταλλευόμενος την απουσία του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος μετά από το αστείο κατηγορητήριο που έστησαν σε βάρος του, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, ο Έντι Ράμα βρήκε την ευκαιρία να κατεδαφίσει τα σπίτια των ομογενών. Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την απραξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες της μειονότητας και τις περιουσίες τους.

Δείτε βίντεο από το himara.gr:

Στο Χωριό Δρυμάδες, από το πρωί υπάλληλοι της πολεοδομίας απειλούσαν τους κατοίκους στις Δρυμάδες με εξευτελιστικό τρόπο και εκβιασμό, ενώ στην περιοχή έχουν έσπευσαν Χειμαρριώτες, οι οποίοι έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα.

Ο δικαστής φοβάται τον Ράμα

Πλάνα από τις μπουλντόζες έξω από το σπίτι του Φιόρη Μπέλη, ο οποίος ήταν στην επιτροπή καταμέτρησης των ψήφων το βράδυ της Κυριακής, έδειξε το Live News.

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δε μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη», είπε ταραγμένος ο πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.  «Πήγα το πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φοβούνται, και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, ήταν ενήμερη από τις 13:00 το μεσημέρι και παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ευθεία επίθεση κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Θα υπάρξει άραγε κάποια παρέμβαση από την κυβέρνηση για αυτό το έγκλημα που συντελείται ή για μια ακόμα φορά ή Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έταξε υποστήριξη και προστασία στους Βορειοηπειρώτες πριν από μερικούς μήνες, θα τους γυρίσει ξανά επιδεικτικά την πλάτη;

Βελόπουλος: Τα παρακάλια των Μητσοτάκη, Δένδια έχουν αποθρασύνει τον Ράμα!

«Μαθαίνω ότι ό Ραμα σκληραίνει τη στάση του, σε σχέση με τα ακίνητα των Ελλήνων στη Χειμάρρα! Θέλει να τα δημεύσει και να τα γκρεμίσει! Τα παρακάλια των Μητσοτάκη, Δένδια έχουν αποθρασύνει τον Ράμα!» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Μόνη λύση άμεσα κυρώσεις στον Τουρκόφιλο Ράμα, τέρμα τα χρήματα από Ελλάδα και Ευρώπη! Το επόμενο στάδιο είναι η προβολή ισχύος της χώρας για την προστασία των Ελλήνων στην Β.Ηπειρο! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΊΖΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!».

Nωρίτερα,  ο Αλβανός πρωθυπουργός επέστρεψε… δριμύτερος, φτάνοντας στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, εξευτελίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απειλώντας τη χώρα με… αναλογική απάντηση.

Ο Εντι Ράμα απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως αυτές έρχονται λόγω προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει σοφία και αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει την εμπρηστική ρητορική.

Κοινώς, ο Εντι Ράμα κάλεσε την Αθήνα να αφήσει ανεπηρέαστη τη προσπάθεια κατατρομοκράτησης των Ελλήνων ομογενών και να μην αντιδρά στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε ένα καθεστώς που επιβάλλει πολιτική εθνοτικών διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια για να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μάλιστα, κρίνοντας προφανώς εξ ίδιων, είπε ότι «η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα», ενώ υποβάθμισε τη νίκη-χαστούκι εις βάρος του καθεστώτος από τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως «τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ