Η δικογραφία της υπόθεσης Μπελέρη εκθέτει τις μαφιόζικες μεθόδους Ράμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόσω στη Χιμάρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με την αλβανική κυβέρνηση να έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο υφαρπαγής περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο νέος δήμαρχος της περιοχής, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος στα Τίρανα εξαιτίας των μεθοδεύσεων και των φασιστικών πρακτικών του Έντι Ράμα.

Πρακτικές που δεν κρύβονται, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως το himara.gr και δείχνει βουλευτή του Ράμα να απειλεί συνεργάτη του Μπελέρη μπροστά στις κάμερες, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος!

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει ουσιαστικά άπραγη, έχοντας αφήσει στο έλεος των αλβανικών αρχών τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Παρά τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και τα μηνύματα προς την Αλβανία, η ουσία είναι ότι σκληρή απάντηση και αντίδραση της Αθήνας στα μαφιόζικα «χτυπήματα» του Ράμα, δεν έχει υπάρξει.

Μιλώντας στο Star, o κ.Δένδιας επεσήμανε ότι ο δήμαρχος Χιμάρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει τη διατήρηση της κράτησής του.

«Πρέπει να έχουμε καλούς λογαριασμούς. Έτσι θα είμαστε και καλοί φίλοι» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και η αλβανική πλευρά να χειριστεί το θέμα «με αίσθηση της σοβαρότητας της κρίσης που αυτό το θέμα μπορεί να δημιουργήσει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Εμείς ούτε πιέζουμε ούτε φωνασκούμε, θέλουμε τη φιλία, αλλά όχι έναντι οιαδήποτε τιμήματος».

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου και θα θέσει το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη:

«Επειδή το πράγμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στις Βρυξέλλες. Εκεί έχουμε ένα γεύμα με τους Υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων {…} Το θέμα πρέπει να τεθεί στο Συμβούλιο Υπουργών. Δεν είναι δυνατόν να μην τεθεί. Κράτηση υποψηφίου δημάρχου 48 ώρες πριν από τις εκλογές και διατήρηση της κράτησής του ενώ έχει εκλεγεί, δεν είναι κάτι το σύνηθες {…}Γιατί κρατείται; Τι είναι αυτό το στοιχείο επικινδυνότητας του που επιβάλλει την παρατεταμένη κράτηση; Αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα».

Επιπλέον, θα συμμετάσχει και σε γεύμα με τους υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ θέλει και θα επιδιώξει να συναντηθεί και με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τσάσκα, η οποία όλες τις προηγούμενες ημέρες έκανε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Σχολίασε σχετικά ο Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να εξηγήσουμε στους Αλβανούς -είναι πολύ πιθανό να συναντήσω και την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κατ’ ιδίαν. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πούμε δύο κουβέντες».

Στην Αλβανία εστάλη σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεοχάρης Λαλάκος, με τον κ.Δένδια να εξηγεί ότι πήγε εκεί μεταξύ άλλων και για το θέμα των κατεδαφίσεων που προχωρά η κυβέρνηση Ράμα:

«Έστειλα στην Αλβανία τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και ήθελα πρώτον, σαν πολιτική χειρονομία να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά. Δεύτερον, να υπάρχει ένα συντονισμός σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με την κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας, με τα προβλήματα υγείας του δεύτερου κρατουμένου, αλλά επίσης και με επιχειρήσεις κατεδαφίσεων. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα νομιμότητας-παρανομίας».

Ερωτηθείς αν το θέμα αυτό με τον Φρέντι Μπελέρη θα επηρεάσει το συμφωνητικό στη Χάγη που πάνε να υπογράψουν Ελλάδα και Αλβανία για την ΑΟΖ, ο Υπουργός Εξωτερικών αντί να το ξεκόψει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποκατασταθεί η αδικία, εξέφρασε την ελπίδα να μην συνιστά η ενέργεια των δικαστικών αρχών της Αλβανίας… αλλαγή πολιτικής στάσης.

«Να μην είναι, δηλαδή, μια κατευθυνόμενη ενέργεια» σχολίασε, ελπίζοντας ταυτόχρονα (σ.σ. όνειρο θερινής νυκτός) «να είναι μια ενέργεια κάποιων δικαστικών παραγόντων, οι οποίοι οδηγούν τα πράγματα μεν σε κρίση, αλλά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την πολιτική βούληση της αλβανικής κυβέρνησης. Όμως, αυτό είναι η ελπίδα μου».

«Φούσκα» η υπόθεση κατά του Μπελέρη – Έκθετος ο Ράμα από τη δικογραφία

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το μεσημέρι στα αλβανικά ΜΜΕ αναπαράγονται μέρη της δικογραφίας που αφορά τον Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Ο δήμαρχος Χιμάρας συνελήφθη κατά παραγγελία του εισαγγελέα Αυλώνα. Εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια που του δίνει ο νόμος, ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη, δήλωσε αναρμόδιος για την υπόθεση που ο ίδιος δημιούργησε και παρέπεμψε την υπόθεση στην SPAK (σ.σ. ειδική εισαγγελία για τη διαφθορά). Αντί να στείλει αμέσως τον φάκελο όμως, καθυστέρησε άλλες τρεις μέρες προκειμένου να παραταθεί η παράνομη κράτηση του Μπελέρη.

Η διαρροή μέρους της δικογραφίας που εστάλη στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεωνπροκειμένου να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να αντιστραφείτο κλίμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης, διαρρέοντας παράνομα την μυστική δικογραφία σε όλα τα ΜΜΕ.

Ο Μπελέρης, υποτίθεται ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές να εξαγοράζει ψήφους. Το ίδιο το περιεχόμενο της δικογραφίας όμως επιβεβαιώνει ότι η σύλληψη είναι παράνομη αφού όπως προκύπτει επιπλέον και από το δημοσιευμένο βίντεο, δεν υπάρχει έγκλημα την στιγμή της σύλληψης!

nb beleris himara syllipsi 2

Επομένως ούτως ή άλλως, είτε υπάρχει κατηγορία εναντίων του είτε όχι, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σπίτι του και ενδεχομένως να περιμένει δικάσιμο αν όντως απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με το δικόγραφο, οι αλβανικές αρχές στρατολόγησαν στις αρχές Μαΐου κάποιον πολίτη ως μυστικό πράκτορα, με σκοπό να παγιδεύσει τον Φρέντη Μπελέρη. (Με τα θέματα νομιμότητας αυτής της διαδικασίας θα ασχοληθούμε εν ευθέτω χρόνο). Αφού παγίδευσαν το τηλέφωνό του με λογισμικό παρακολούθησης, ο ίδιος προσπάθησε όντως να πουλήσει ψήφους στον Μπελέρη. Μυστικοί πράκτορες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις.

Στο δικόγραφο ενώ γίνεται μια γενική αναφορά σε αποδεικτικό υλικό, αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά στην στοιχειοθέτηση της υπόθεσης. Από τους υποτιθέμενους διαλόγους, δεν αναφέρεται ποιοι αποτελούν προϊόν απομαγνητοφώνησης και ποιοι μαρτυρία του πράκτορα.

Σκόπιμα οι διάλογοι από τις απομαγνητοφωνήσεις που δεν περιλαμβάνουν τίποτα ενοχοποιητικό, μπλέκονται με τις μαρτυρίες των πρακτόρων οι οποίες προφανώς έχουν εξαχθεί κατά παραγγελία.

Δεν υπάρχει τίποτα κατά του Μπελέρη και του Κοκαβέση. Όλοι το ξέρουν, πως δεν μπορεί παρά να δικαιωθούν αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια αλλά συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί μόνο και μόνο για να βλάψουν τον δήμαρχο της Χιμάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ