Αναμνήσεις της δεκαετίας του 80 ξυπνούν οι πολιτικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσιπρα – Θα τις “ζήλευε” ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσπάθεια αναβίωσης των μεγάλων συγκεντρώσεων της δεκαετίας του 80 επιχειρεί ο Συριζα με αποκορύφωμα την αποψινή στο Συνταγμα. Δεν ξέρουμε αν πίσω απο τις εικόνες που ανεβαίνουν στα social media κρύβεται καποιος νέος Μπιρσιμ, το αποτέλεσμα πάντως ειναι αξιοπρόσεκτο.

Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της Αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει ΟΛΟΥΣ κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή.
Το βλέπουμε πια παντού, όπου και βρεθούμε σε όλη την Ελλάδα.
Η ελπίδα έχει γίνει πια απόφαση γιατί δεν αντέχει ο λαός μας άλλα τέσσερα χρόνια αλαζονείας, αδιαφορίας, άλλα τέσσερα πέτρινα χρόνια.
Συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη, να αρχίσει να πακετάρει στο Μαξίμου.
Να αρχίσει να ξηλώνει τα καλώδια του Predator.
Και τα πειστήρια του εγκλήματος.
Από Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας. Στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Λένε κάποιοι, εντελώς ανιστόρητα, «δεν υπάρχει διαφορά, δεν έχει σημασία». Αλήθεια; Μπορείτε να δείτε στα μάτια τον εργαζόμενο που είδε τα εργασιακά του δικαιώματα να συνθλίβονται, το οκτάωρο να καταργείται, τις απλήρωτές υπερωρίες να γίνονται νόμος, το ΣΕΠΕ να καταργείται, τις συλλογικές συμβάσεις να εξαφανίζονται, και να του πείτε «δεν υπάρχει διαφορά»;

Το ίδιο είναι είτε Μητσοτάκης, είτε ΣΥΡΙΖΑ;
Πείτε το τότε σε αυτούς τους μαζεύουν τα αφεντικά και τους απειλούν, δίπλα στον περιχαρή υπουργό Ανάπτυξης, ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα τους απολύσουν, πείτε τους «δεν υπάρχει διαφορά». Πείτε το!
Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της Αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει ΟΛΟΥΣ κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Το Συμβόλαιο Αλλαγής είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. Γιατί έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και που εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019. Της έταξε σαλόνια και την κατάντησε να ζει με τα κουπόνια.
Το δίλημμα της κάλπης είναι ένα: Προοδευτική κυβέρνηση ή Μητσοτάκης; Αλλαγή ή Μητσοτάκης;
Και ο λαός μας, η μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού έχει πάρει την απόφαση. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και Αλλαγή. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση.
Έχει πάρει την απόφαση και το δείχνει η μεγαλειώδης σημερινή μας συγκέντρωση.
Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί αύριο στην Αθήνα σε κάποιο μικρό δρομάκι στο Θησείο. Αυτός που έχει την παράσταση της νίκης -όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν νικητή- να μην κρυφτεί.
Εμείς είμαστε εδώ, η κοινωνική πλειοψηφία είναι εδώ, και στην κάλπη θα δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι αυτοί που θέλουμε την Αλλαγή.
#ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔικαιοσύνηΠαντού #εκλογές2023

https://twitter.com/vasilisgl2/status/1659281653309534208?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ