Νίκος Ανδρουλακης: Ζητά την φυλάκιση του Κυριακου Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις λίγες ώρες πριν τις εκλογές 2023, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει πλέον ξεκάθαρη την πρόθεσή του να τιμωρηθεί ο Μητσοτάκης για την παράνομη παρακολούθησή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε δηλώσει στο debate των πολιτικών αρχηγών ότι «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή» χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Μητσοτάκη. Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «χλιαρή» εμφάνισή του στην τηλεμαχία, πλέον ζητάει ξεκάθαρα την ποινική τιμωρία του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ANT1 ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Όσο ψηλά και να είσαι, θα πληρώσεις όπως ο λαός» και απέδωσε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας: «το ότι είμαι πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι η ΕΥΠ που ήταν υπό αυτόν και τον ανιψιό του, με παρακολουθούσε κατά την πιο κρίσιμη περίοδο της πολιτικής μου ζωής που ήταν η εκστρατεία μου για να ηγηθώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό έχει εκτεθεί σε όλο το δυτικό κόσμο. Γι’ αυτό τον θεωρούν έναν πολιτικό που είναι ικανός για όλα. Και δεν αξίζει στη χώρα μας να έχουμε πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που για την εξουσία, για την καρέκλα είναι ικανός για όλα».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την δήλωσή του στο debate, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες στον Μητσοτάκη: «εγώ θέλω μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όπου αν είσαι ολιγάρχης και κλέβεις φόρους ή κάνεις παράνομες πράξεις πας στη Δικαιοσύνη και αναλαμβάνεις τις ποινικές σου ευθύνες. Είσαι πολιτικός, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής και κάνεις υποκλοπές; Παρακολουθείς τον Ανδρουλάκη και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων; Που πήγαν αυτά τα στοιχεία; Που ξέρω εγώ ότι δεν τα έχει μια τρίτη χώρα στα χέρια της; Θα πληρώσεις στη Δικαιοσύνη τις ποινικές σου ευθύνες. Αυτό είναι η κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όσο ψηλά και να είσαι θα σε αντιμετωπίζει (σ.σ. η Δικαιοσύνη) όπως τον λαό και όχι να υπάρχει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας» ανέφερε και στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου:

«Εγώ είμαι αυτός που πρώτος αποκάλυψα το σκάνδαλο αυτό και δέχθηκα για ένα χρόνο πόλεμο από τη Νέα Δημοκρατία ότι είμαι πράκτορας των ξένων δυνάμεων και έπρεπε να έρθει το ντιμπέιτ για να πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν αποτελούσα εθνικό κίνδυνο κι αυτό πρέπει να το δει η ελληνική Δικαιοσύνη. Γιατί τότε υπέγραψε για εθνικούς λόγους (σ.σ. τις διατάξεις παρακολούθησης) η κ. Βλάχου (σ.σ. η εισαγγελέας της ΕΥΠ);» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ