Περίεργες «θεωρίες συνωμοσίας» της Καθημερινής για τη νοθεία και τις εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα εξαιρετικά περίεργο άρθρο αναφέρθηκε η εφημερίδα Καθημερινή στην συζήτηση που έχει ξεσπάσει για την πιθανότητα νοθείας στις εθνικές εκλογές.

Το άρθρο φέρει τίτλο «Θεωρίες συνωμοσίας»…

IMG 2748
Το άρθρο της Καθημερινής για τη νοθεία στις εκλογές

Ο αρθρογράφος της έγκριτης εφημερίδας θα μπορούσε πράγματι να διαβεβαιώνει για την μηδενική πιθανότητα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, εάν δεν έφερε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Όμως, ο όρος «θεωρίες συνωμοσίας», είναι πλέον ταυτισμένος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος.

Ως θεωρία συνωμοσίας, αντιμετωπίστηκε από τον Μητσοτάκη το σκάνδαλο των υποκλοπών όταν αποκαλύφθηκε.

Ως θεωρία συνωμοσίας αντιμετωπίστηκε ο ισχυρισμός ότι οι ΜΕΘ σώζουν ζωές. Όπως επίσης το ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέδωσε την θεωρία συνωμοσίας ότι «αντιεμβολιαστές» έκαψαν τα δάση στην Εύβοια για να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες!

Ως θεωρία συνωμοσίας αντιμετωπίστηκε ο ισχυρισμός ότι ο σταθμάρχης στα Τέμπη ήταν ρουσφέτι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εντέλει το τεκμηρίωσε η επιτροπή που διόρισε η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως θεωρία συνωμοσίας χαρακτηρίστηκε η αποκάλυψη ότι το Ορούτς Ρέις παραβίασε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Εντέλει, το τεκμηρίωσε ο ίδιος ο τέως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μητσοτάκη.

Και ο κατάλογος, δεν έχει τέλος. Από τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό μέχρι τα υδροπλάνα που θα σκέπαζαν με την σκιά τους τα ρετιρέ.

Εντέλει, ο όρος θεωρία συνωμοσίας, αρκεί για να χαρακτηρίσει την διακυβέρνηση Μητσοτάκη ολόκληρη την τετραετία.

Όταν λοιπόν μία εφημερίδα αντί να στηρίξει το απόλυτα λογικό αίτημα, να ελεγχθεί το λογισμικό της εταιρείας η ιδιοκτησία της οποίας διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αναρτά το συγκεκριμένο άρθρο με τον τίτλο «θεωρία συνωμοσίας», μάλλον δίνει τροφή σε όσους αμφισβητούν τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την εκλογική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ