Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται – Τεράστιες εκπλήξεις…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξωφρενικοί αποκλεισμοί βουλευτών παρά τον θρίαμβο Μητσοτάκη, συντριβή για τον ΣυΡιζΑ, εξαφανισμένη η εκπρόσωπος τύπου και οι διορισμένοι από τον Αλέξη.

Θρίαμβος και για το Νίκο Ανδρουλάκη που διέλυσε την εσωκομματική αντιπολίτευση και ανακηρύχθηκε απόλυτος κυρίαρχος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων των Εθνικών εκλογών 2023. Δείτε στον διαδραστικό χάρτη της εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών ποιοι βουλευτές εκλέγονται στις Περιφέρειες Αττικής, Αθηνών και Πειραιά, κλικάροντας το κουτάκι «Υποψήφιοι».

Α’ Αθήνας

Στην Α’ Αθήνας η ΝΔ καταλαμβάνει 7 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 3, ενώ ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση καταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Οι 7 έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Κυριάκο Πιερρακάκη, Βασίλη Κικίλια, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θανάση Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, Ευάγγελο Συρίγο και Φωτεινή Πιπιλή. Οι 3 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Βούτση. Στο ΚΚΕ, τη μια έδρα παίρνει η Λιάνα Κανέλλη, στο ΠΑΣΟΚ τη μια έδρα παίρνει ο Παύλος Γερουλάνος και στην Ελληνική Λύση τη μία έδρα παίρνει ο Βασίλης Γραμμένος. Εκτός μένουν μετξύ άλλων ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Α’ Ανατολική Αττική

Στην Ανατολική Αττική η ΝΔ παίρνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 έδρες, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση παίρνουν από 1 έδρα.

Οι 7 έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Σοφία Ζαχαράκη, Μάκη Βορίδη, Στέλιο Πέτσα, Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Οικονόμου, Βασιλική Κόλλια και Κατερίνα Κατσανδρή. Οι 2 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Σπίρτζη. Στο ΠΑΣΟΚ τη μια έδρα παίρνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο ΚΚΕ τη μία έδρα παίρνει ο Γιάννης Γκιόκας και στην Ελληνική Λύση τη μία έδρα παίρνει ο Στέλιος Φωτόπουλος. Εκτός μένουν μετξύ άλλων ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Νάσος Αθανασίου και ο Παναγιώτης Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, και η Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ.

Α’ Πειραιώς

Στην Α’ Πειραιά η ΝΔ καταλαμβάνει τρεις έδρες, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Οι 3 έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Κώστα Κατσαρό, Δόμνα Μηχαηλίδου και Νίκο Βλαχάκο.

Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλαμβάνει ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, εκτός και αν επιλέξει την έδρα των Σερρών ή των Δωδεκανήσων, οπότε για τη θέση επικρατέστερος είναι ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η έδρα του ΚΚΕ πηγαίνει στον Νίκο Αμπατιέλο.

Β’ Πειραιώς

Στην Β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά, η ΝΔ κερδίζει τρεις έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δύο έδρες, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.

Οι Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Δημήτρης Μαρκόπουλος κερδίζουν άνετα μια θέση στη Βουλή με τη ΝΔ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τις έδρες κερδίζουν η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης, από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από την Ελληνική Λύση η Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλου.

Εκτός μένουν μεταξύ άλλων από τη ΝΔ ο κ. Τραγάκης και ο Τρύφων Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Β’ Δυτικής Αττικής

Στην Δυτική Αττική η ΝΔ παίρνει 2 έδρες, ενώ από 1 έδρα παίρνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Οι δύο έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Γιώργο Κώτσηρα και Θανάση Μπούρα, η μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στον Γιώργο Τσίπρα, ενώ η μια του ΚΚΕ πηγαίνει στον Χρήστο Τσοκάνη.

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στην Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 9 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΚΚΕ 2, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση καταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Οι 9 έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρη Καιρίδη, Ζωή Ράπτη, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Νίκο Παπαθανάση, Γιώργο Κουμουτσάκο και Άρια Αγάτσα. Οι 3 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Αθηνά Λινού, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Οι 2 έδρες του ΚΚΕ πηγαίνουν στους Δημήτρη Κουτσούμπα και Αφροδίτη Κτενά, ενώ 1 έδρα για το ΠΑΣΟΚ παίρνει η Μιλένα Αποστολάκη και 1 για την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος. Εκτός μένουν μεταξύ άλλων από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Σκουρλέτης, Ζαχαριάδης, Μπαλάφας, Αυλωνίτου, Αθανασίου και Καββαδία και από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβερδος.

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Στη Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών η ΝΔ παίρνει 5 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 έδρες, το ΚΚΕ, 2 ενώ ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση παίρνουν από 1 έδρα.

Οι πέντε έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννης Λοβέρδος και Μαρία Συρεγγέλα. Οι 3 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη. Οι δύο έδρες του ΚΚΕ πηγαίνουν στους Βιβή Δάγκα και Γιώργο Πέρρο, η μία του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στη Νάντια Γιαννακοπούλου και η μία της Ελληνικής Λύσης στην Μαρία Αθανασίου. Εκτός μένουν οι κ.κ. Βίτσας και Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Καρχιμάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

Στην Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών η ΝΔ κερδίζει 11 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΚΚΕ 2, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση καταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Οι 11 έδρες της ΝΔ πηγαίνουν στους Νίκο Δένδια, Τάκη Θεοδωρικάκο, Κώστα Κυρανάκη, Βασίλη Σπανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Γιάννη Καλιάνο, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσο Γαϊτάνη και Ιωάννα Γκελεστάθη. Οι 4 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Νίκο Παππά, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννη Μουζάλα. Οι δύο έδρες του ΚΚΕ πηγαίνουν στους Σεμίνα Διγενή και Χρήστο Κατσώτη. Η μία έδρα του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στον Νίκο Ανδρουλάκη και η 1 της Ελληνικής Λύσης στην Νίκη Αγιοστρατίδου. Εκτός μένουν μεταξύ άλλων από τη ΝΔ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός, και ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ