Εκνευρισμένος ο Κιλιτσντάρογλου απο την συμφωνία Ερντογάν – Ογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο… ψύχραιμη δεν ήταν η αντίδραση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην είδηση πως ο Σινάν Ογάν αποφάσισε να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές αυτής της Κυριακής στην Τουρκία.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας. (Εμείς) ερχόμαστε να σώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες. Αυτό είναι δημοψήφισμα. Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Καλώ τα οκτώ εκατομμύρια πολίτες μας και όλους τους νέους μας που δεν προσήλθαν στις κάλπες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο Ογάν, ο οποίος κατάφερε να βγει τρίτος πίσω από τους Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, προσελκύοντας ψήφους από ανθρώπους που αποδοκίμαζαν τις πολιτικές του πρώτου, αλλά, παράλληλα, δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον δεύτερο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απόφασή του να στηρίξει τον Τούρκο πρόεδρο, καλώντας όσους τον ψήφισαν να πράξουν το ίδιο. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο Ογάν προτρέπει σε μια πιο σκληρή στάση κατά της τρομοκρατίας, σε συνδυασμό με το διώξιμο όλων των μεταναστών πίσω στις χώρες τους, σημεία στα οποία, όπως είπε, συμφώνησε με τον Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη απόφαση του επικεφαλής της Συμμαχίας των Προγόνων (ΑΤΑ), πάντως, φαίνεται να «σβήνει» τις ελπίδες του επικεφαλής της εξακομματικής αντιπολίτευσης να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, την ώρα που η εν λόγω συμμαχία φαίνεται να παρουσιάζει διάσπαση. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη συμμαχία υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο ΑΚΡ, την παράταξη, δηλαδή, του Τούρκου πρέδρου.

Τα 11 αυτά στελέχη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σκληρή γλώσσα που υιοθέτησε ο Κιλιτσντάρογλου, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών, κατά των προσφύγων, τους οποίους υπόσχεται να διώξει από τη χώρα, μόλις αναλάβει την εξουσία, θεωρώντας τους πηγή πολλών δεινών στη χώρα. Κι αυτό την ώρα που ο πρόεδρος του CHP (υποτίθεται ότι) στηρίζεται (και) στην ψήφο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ